Senat: Etichetarea cu buline a alimentelor, avizata in comisie
Senatorii din Comisia economica au avizat, favorabil, marti, o initiativa legislativa care prevede etichetarea produselor alimentare cu buline de diverse culori, in functie de cat de sanatoase sau daunatoare sunt.
Propunerea legislativa a intrunit sase voturi "pentru", doua voturi "impotriva" si doua "abtineri". Votul a fost dat in absenta presedintelui Comisiei, senatorul PNL Varujan Vosganian, care a trebuit sa participe la votul dat in alte doua comisii - pentru cultura si pentru buget.
Bulina pe alimentele cu E-uri, motiv de scandal in Senat. Afla de ce
Alegeri 2024
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
Daca propunerea legislativa privind unele masuri suplimentare pentru etichetarea produselor alimentare, care il are ca initiator pe senatorul PDL Dumitru Staicu, va fi adoptata de ambele Camere al Parlamentului, produsele alimentare vor avea inscrisa pe eticheta sau pe ambalaj o bulina verde, portocalie sau rosie.
Prigoana: Alimente cu E-uri ar trebui sa aiba o bulina rosie pe eticheta
Astfel, bulina verde va fi folosita pentru produse alimentare sanatoase, care pot fi consumate zilnic, fara sa prezinte vreun risc pentru sanatate, cea portocalie pentru produsele alimentare care trebuie sa fie consumate cu moderatie si cea rosie va fi utilizata pentru a marca produsele alimentare care contin substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.
Potrivit propunerii legislative, criteriile in baza carora va fi acordata fiecarui produs alimentar cate o bulina vor fi stabilite de Ministerul Sanatatii, care va avea in vedere factori precum gradul de pericol, tipul si cantitatea de aditivi alimentari din fiecare produs.