Amicalul cu nationala Argentinei s-ar putea anula. Motivul e romanesc

28-02-2011 17:56

UPDATE: Asteptati in vara pentru un amical, Messi si colegii lui din nationala Argentinei s-ar putea sa nu mai ajunga in Romania pentru ca nu au teren pe care sa joace.

Luni seara, Consiliul General al Primariei a taiat 235 de milioane de lei din suma alocata pentru stadionul Lia Manoliu, unde au ramas doar 147 de milioane de lei. Pentru acest an, bugetul de investitii al Bucurestiului nu trece de un miliard de euro.

In aceste conditii, stadionul national ramane pe jumatate renovat. In plus, si lucrarile la doua pasaje mari si mai multe bulevarde sunt in pericol sa nu fie terminate. Pentru unele nu mai sunt bani deloc, iar pentru altele sunt prea putini. Si problema cainilor vagabonzi ar putea ramane nerezolvata. Mai rau, multe strazi vor fi cufundate in bezna, pentru ca fondurile alocate iluminatului public au fost injumatatite.

Primarul general este hotarat sa atace in instanta hotararea de Consiliu. Daca nu reuseste, toate marile lucrarile ale Capitalei raman in conservare.

Edilul Bucurestiului a explicat astazi ca multe dintre proiectele Bucurestiului vor fi blocate din cauza refuzului reprezentantilor PDL de a vota bugetul PMB pe anul 2011.

Primarul general Sorin Oprescu i-a acuzat pe consilierii PDL ca vor sa "amarasca si mai rau viata cetatenilor", deoarece nu vor sa voteze bugetul Capitalei pe 2011.

"Scot banii de la aceste lucrari si o parte dintre ei vor sa-i aloce la alte lucrari neincepute (..) Este o mizerie", a spus Sorin Oprescu.

Mai mult decat atat, primarul general a acuzat-o pe Elena Udrea, in calitate de presedinte al organizatiei PDL Bucuresti, ca este principala raspunzatoare pentru blocarea acestor proiecte.

Viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu, a declarat astazi ca proiectul bugetului Capitalei pe 2011 nu va fi votat de consilierii PDL deoarece este "ilegal si nerealist" si nu acopera cheltuielile de functionare ale Bucurestiului, in special ale RATB si RADET.

In plus, Raicu a spus ca Sorin Oprescu foloseste un "discurs dublu", deoarece, pe de o parte, primarul Capitalei se plangea vara trecuta ca Guvernul nu da banii pentru investitia la Stadionul "Lia Manoliu", iar acum ... Oprescu vrea finantare de la Executiv pentru proiecte pentru care acesta nu mai poate da acesti bani.

Totodata, viceprimarul general al capitalei a sustinut ca Oprescu vrea bani pentru subventia la pretul gigacaloriei, care insa din 2010 nu mai poate fi acordata.


VIDEO PROTVPLUS.RO