Ponta: USL lucreaza la textul motiunii de cenzura privind Codul Muncii

28-02-2011 00:10

Victor Ponta

Victor Ponta a declarat ca reprezentanti ai PSD si ai PNL lucreaza deja la textul motiunii de cenzura pe care USL o va depune dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea pe Codul Muncii.

Ponta a afirmat ca modificarile propuse de Guvern la Codul Muncii nici nu vor flexibiliza piata muncii, nici nu vor duce la crearea de noi locuri de munca.

El a spus ca in ultimii doi ani s-au pierdut 637.000 de locuri de munca, iar "sloganul" Guvernului Boc ca noul Cod al Muncii va crea locuri de munca este unul "fals".

Potrivit lui Ponta, si noul Acord cu Fondul Monetar International va duce la noi someri, prin concedierile in sistemul bugetar si prin restructurarea unor companii cu capital de stat. Presedintele PSD a afirmat ca, potrivit unei statistici a INS, somajul in randul tinerilor a ajuns la 25% in al treilea trimestru al anului trecut.

Ponta a spus ca, din punctul de vedere al PSD, Guvernul ar trebui sa ia mai multe masuri care sa relanseze economia si piata muncii. Aceste masuri figureaza atat in programul economic al PSD, cat si in cel comun al USL, a precizat el.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO