Scandal în PNL. Florin Cîţu a demisionat de la conducerea partidului, după 6 luni de mandat
Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, și-a anunțat demisia de la conducerea PNL, după ce a convocat Biroul Executiv al formaţiunii, la care ... nu a participat aproape nimeni.
La şedinţa de Birou Executiv al PNL, convocată de Florin Cîţu, au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.
Nu ar fi făcut acest gest dacă cei care pînă nu demult stăteau în spatele său și îl susțineau nu i-ar fi cerut în cor să renunțe.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Favorit să-i ia locul este chiar premierul Nicolae Ciucă.
În mai puțin de un an, echipa câștigătoare pe care Florin Cîțu a adunat-o în jurul său s-a risipit. Astfel ca astazi la sediul central al PNL a venit singur.
Florin Cîțu: ”Ceea ce facem noi în acest moment, din păcate, chiar dacă spunem că o facem pentru stabilitate și pentru liniște, din contră, tocmai asta nu arată. Dar este o decizie și colegii vor merge mai departe. Aș fi vrut să-mi prezint demisia în fața colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, așa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment, am demisionat din funcția de președinte al Partidului Național Liberal.”
Reporter: Aveți ceva să vă reproșați în această perioadă în care ați fost președinte al Partidului Național Liberal?
Florin Cîțu: ”Este clar că această coaliție cu PSD, pentru mine nu a fost un lucru natural, a fost greu de digerat.”
Liderii PNL i-au reproșat că nu a negociat mai bine cu cei de la PSD funcțiile pentru partid, că nu a ținut legătura cu liderii din țară și că a avut deseori poziții contrare celor exprimate de premier. Florin Cîțu va rămâne cu postul de președinte al Senatului, dar nu pentru mut timp.
”Aș fi vrut o discuție serioasă cu colegii mei. Curajul, poate, le-a lipsit.” - a mai spus Cîțu.
Întrebat dacă va demisiona şi din funcţia de preşedinte al Senatului, el a răspuns: "Acolo sunt alte discuţii, vom vedea ce se va întâmpla şi acolo".
Singurul care a rămas langa Florin Cîțu a fost Dan Vîlceanu, până astăzi secretar general al partidului.
Liberalii se reunesc duminică, 3 aprilie, pentru a numi un președinte interimar, cel mai probabil în persoana lui Gheorghe Flutur, iar la sfârșitul săptămânii viitoare vor convoca un congres pentru a-și alege un nou președinte.
Lucian Bode, prim-vicepreședinte PNL: ”Îmi doresc o soluţie responsabilă, nu una superfluă, în aceste vremuri tulburi, pe care le traversăm cu toţi. Într-un cuvânt, îmi doresc moderaţie, îmi doresc echilibru, nu pariuri riscante”
Favorit pentru funcția de președinte al PNL este Nicoale Ciucă.
Actualul premier, la fel ca și Florin Cîțu, va avea nevoie de o derogare pentru că nu are vechimea necesară pentru a candida la această funcție.
Unele voci susțin că și lui Nicolea Ciucă îi lipsesc abilitățile politice și conexiunile din teritoriu, esențiale pentru un lider de partid, dar în sprijinul său sunt invocate acele sondaje potrivit cărora ar fi foarte bine cotat în rândul opiniei publice.