De ziua lui, Cîțu a fost invitat să demisioneze de la șefia PNL. 42 de organizații au votat
De ziua lui, Florin Cîțu nu a primit urări, cadouri și îmbrățișări din partea colegilor, ci invitația de a pleca din fruntea partidului.
Fără să-i ceară aprobarea, lui ori secretarului general, 40 de lideri au convocat o ședință pentru a-i parafa sfârșitul la șefia PNL.
Florin Cîțu are acum de ales: să plece de bună voie sau să fie dat afară.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Liberalii își vor alege un președinte nou peste o săptămână. În cărți este un singur nume: Nicolae Ciucă.
Până la cei 50 de ani împliniți astăzi, Florin Cîțu a avut traseul politic cu cele mai rapide suișuri și coborâșuri. A devenit președintele PNL într-un congres cu mii de oameni, și, după doar 6 luni, aproape întregul partid este hotărât să-l schimbe din funcție.
Liderii au convocat astăzi, fără acordul lui, o ședință a conducerii de la centru. Care a fost scopul? Programarea unui congres extraordinar pentru înlocuirea sa.
Potrivit unor surse politice, Florin Cîțu a refuzat, în primele discuții, să plece de bună voie din fruntea partidului, evocând numele președintelui Klaus Iohannis.
Prim-vicepreședinții partidului i-au dat însă un răgaz. Până marți ar trebui să se decidă dacă face un pas spate și rămâne, astfel, cu funcția de președinte al Senatului. Dacă nu, ar urma să rămână și fără aceasta.
42 de organizații județene au votat pentru organizarea unui congres extraordinar. Au cerut "un restart" al partidului, începând chiar cu schimbarea conducerii PNL. Alături de Cîțu a rămas doar prietenul și mâna sa dreaptă, Dan Vîlceanu, care și-a anunțat demisia din funcția de secretar general al partidului.
Un congres extraordinar pe 10 aprilie este ca și stabilit. Atunci ar putea fi decisă revocarea lui Florin Cîțu, dar și alegerea unui nou președinte. Și în acest caz, decizia pare a fi luată: premierul Nicolae Ciucă.
Petrecerea aniversară a lui Cîțu, amânată
În tabăra adversa, planul pare deja bătut în cuie. În scenariul cel mai simplu, în care Florin Cîțu își va da demisia, congresul pentru alegerea unui nou președinte trebuie organizat în maximum două luni.
Până atunci, interimari vor fi, potrivit statutului, cei patru prim-vicepreședinți. Dacă Florin Cîțu nu își va da demisia, atunci liderii organizațiilor județene vor să convoace peste capul acestuia un consiliu național, apoi un congres pentru revocarea lui și alegerea altui președinte, cel mai probabil pe 10 Aprilie.
Întors din America, Florin Cîțu și-a chemat la sediul de partid o parte dintre colegi, alături de care să-și serbeze ziua de naștere, pentru ca împlinește 50 de ani.
Petrecerea s-a amânat din cauza unei ședinte în care liderii liberali reuniți la o vilă de protocol au discutat despre posibila înlocuire a lui Cîțu.