Șanse mici pentru moțiunea de cenzură a PNL. Înțelegerea făcută de Victor Ponta cu PSD


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 10:16
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2019 18:53
Categorie: Stiri Politice

Liberalii depun miercuri moţiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă şi cer demiterea Executivului.

Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că de această dată opoziţia are şanse de izbândă, pentru că inclusiv în PSD sunt destui nemulţumiţi. La rândul ei, Viorica Dăncilă i-a adunat pe toţi senatorii şi deputaţii partidului şi le-a cerut să recunoască cinstit dacă au de gând sau nu să trădeze partidul.

Ca să dea cât mai multe şanse moţiunii de cenzură, Ludovic Orban le-a cerut colegilor săi să nu se certe zilele acestea cu parlamentari din alte formaţiuni politice. În plus, a ameninţat că liberalii care vor lipsi de la vot vor fi excluşi din partid.

Ludovic Orban: ”Cel mai important este să convingem 233 de parlamentari că românii au decis clar prin vot că nu mai vor să fie conduşi de actuala coaliţie. Negocierile continuă şi nu pot să fac previziuni decât că până acum avem un număr semnificativ de posibili votanţi, mai mari decât la celelalte moţiuni de cenzură."

În tot acest timp, Viorica Dăncilă luptă pentru menţinerea guvernării. Chiar dacă textul moţiunii nu a fost încă depus, Dăncilă le-a cerut parlamentarilor social-democraţi să fie corecţi şi să spună ce au în plan.

"Ne folosiţi ca pe nişte maşini de vot doar atunci când aveţi nevoie să votăm guverne sau miniştri", i-ar fi reproşat unii dintre aleşi premierului.

După eşecul din alegeri, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu anunţase că nu mai vrea la guvernare. Între timp, se pare că cei de la ALDE s-au răzgândit.

Dacă textul va fi depus miercuri, votul ar trebui să fie săptămâna viitoare. Până atunci, liderul PNL poartă negocieri cu aleşi de la toate formaţiunile politice. Pe lângă USR, liberalii mizează pe sprijinul celor de la PMP. Sunt în total 169 de aleşi, dar ar fi nevoie de 233 de voturi pentru dărâmarea guvernului.

Victor Ponta a anunţat că cei 21 de paralmentari ai săi nu vor semna textul, dar vor veni la vot. Potrivit unor surse, Ponta ar fi negociat cu PSD astfel încât să nu mai facă racolări şi să nu mai primească nemulţumiţi din PSD.

În ceea ce-i priveşte pe aleşii UDMR, se pare că nici aceştia nu vor încă demisia executivului.

VIDEO PROTVPLUS.RO