Revolta in PSD. Numarul 2 din partid sugereaza ca Dragnea trebuie sa demisioneze, Ponta vorbeste de "ofiteri acoperiti"

Dragnea, Ponta si Zgonea

Condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea pare sa fi deschis cutia Pandorei in Partidul Social-Democrat.

Presedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, i-a transmis pe Facebook un mesaj lui Liviu Dragnea. „PSD e un partid de oameni onesti si seriosi, care nu merita sa duca povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt acestia. Acesta este dreptul lor. Si nu o abstractie. A fi lider inseamna a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar in PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumatate de milion de suflete. Carora trebuie sa le insufle incredere si speranta. Nicidecum sa le arunce in spate propriile sale probleme. Acesta este crezul pe care si eu si Liviu l-am impartasit atunci cand am venit in fata Congresului. Este un crez de care eu ma voi tine pana la capat! Sper si cred ca, dupa toata emotia de vineri, te vei tine si tu, Liviu!”, a scris Zgonea, referindu-se la anuntul facut vineri de instanta suprema privind condamnarea lui Dragnea la doi ani de inchisoare cu suspendare.

Social-democratia inseamna tocmai sa daramam zidurile dintre noi si oameni. Sa fim aproape de ei si sa gasim solutii la problemele lor. Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, sa fac echipa cu Liviu Dragnea. Pentru ca amandoi am fost de acord sa venim in fata Congresului cu o promisiune ferma, din suflet: modernizarea stangii din Romania. Si reasezarea ei pe trei principii fundamentale: decenta, integritate si responsabilitate. Sa dam un semnal clar pentru intreaga clasa politica ca e timpul sa se schimbe si ca PSD – cel mai mare si important partid din Romania, va fi varful de lance al acestei schimbari. Acea promisiune sa stii ca o respect, Liviu!”, a mai scris numarul 2 din PSD.

In acesti 20 de ani de cand sunt in partid, i-am cunoscut pe multi dintre sutele noastre de mii de membri. Si pot spune ca acestia sunt oameni muncitori , responsabili si decenti.Nu trebuie sa permitem NICIODATA ca acestor oameni sa li se puna o eticheta pe care nu o merita. NU trebuie sa fie in defensiva atunci cand cer votul oamenilor care vad in noi speranta unui viitor mai bun! Nici sa li se bata obrazul pentru ceea ce NU au facut ! Nu accept ca munca acestor oameni sa fie calcata-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci cand noi le permitem sa apara.

Citește și
Liviu Dragnea, presedintele PSD, sustine o declaratie la iesirea din sediul DNA Bucuresti
Reactia PSD la proiectul legii impotriva alesilor corupti. Dragnea: "Credeti ca s-a referit la mine doamna Kovesi?"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

In comentariile la postarea sa, Zgonea a intrat intr-un schimb de replici si cu Codrin Stefanescu (foto sus), secretarul general adjunct al PSD, care vineri a fost extrem de vocal in apararea lui Dragnea. „V-ati inscris in PSD, domnule Codrin Stefanescu, dupa care ati hotarat ca nu rezonati cu valorile acestui partid si ati rezonat, pe rand, cu PC si PRM, dupa care ati venit sa ne tineti lectii de moralitate. Eu nu mi-am parasit colegii, indiferent daca am castigat sau am pierdut”, i-a transmis Zgonea.

Dragnea a anuntat vineri ca, in urma consultarilor cu membrii conducerii partidului, a decis sa ramana la conducerea PSD fiindca o retragere a sa ar destabiliza campania electorala. Surse din PSD au declarat, pentru News.ro ca, in cadrul Comitetului Executiv National care a avut loc vineri la sediul central al partidului, Zgonea i-a sugerat liderului PSD sa renunte la functie din motive de moralitate.

Presedintele executiv al partidului a spus, in sedinta, ca ”o condamnare e o condamnare, indifierent ce tip de condamnare e” si ca ”nu este moral ca presedintele unui partid sa fie condamnat”. De asemenea, Zgonea a mai declarat in sedinta ca ar trebui convocat un Comitet Executiv National sau un Congres care sa decida care e solutia cea mai buna in aceasta situatie, mentionand ca reuniunea de vineri a conducerii PSD nu ar fi fost statutara.

Aceeasi discutie ar fi avut loc si la finalul sedintei, cand Dragnea si Zgonea au mai discutat cateva minute, mai spuneau sursele din PSD. Totodata, Liviu Dragnea era hotarat sa demisioneze din functia de presedinte al partidului, imediat dupa ce a auzit sentinta din dosar, mai spuneau sursele din PSD. In cadrul sedintei, insa, dupa ce mai multi lideri au luat cuvantul si i-au cerut sa ramana in functie, iar discutiile dintre Zgonea si alti lideri au devenit mai aprinse, liderul social-democratilor a decis sa ramana in fruntea partidului, iar discutiile despre o eventuala demisie sa fie reluate dupa alegerile locale.

Unul din motivele pe care liderii social-democrati l-au invocat, in cadrul sedintei, pentru ca Dragnea sa ramana in functie ar fi faptul ca s-ar axa mai mult ”pe cine preia puterea in partid, si nu pe alegerile locale”. La finalul sedintei, Zgonea a spus ca se gandeste pana luni daca renunta sau nu la functia de presedinte executiv al PSD.

Sambata, Victor Ponta, fostul lider al PSD, a scris tot pe Facebook ca Dragnea nu trebuie sa demisioneze, fiindca altfel exista riscul ca puterea in partid sa fie preluata de „ofiteri acoperiti. Mesajul a fost interpretat ca o referire la unul dintre vicepresedintii partidului, Mihai Tudose.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Gabriela Firea, candidatul PSD la Capitala.
Gabriela Firea, candidatul PSD la Capitala. "Erau fete care se maritau pentru buletin de Bucuresti, la mine n-a fost cazul"

Gabriela Firea si-a depus oficial candidatura la Primaria Capitalei, prilej cu care a vorbit mai mult despre Voluntari, orasul unde edil este sotul ei. Nici Liviu Dragnea, dar nici alti lideri PSD nu au insotit-o pe Firea.

Reactia PSD la proiectul legii impotriva alesilor corupti. Dragnea:
Reactia PSD la proiectul legii impotriva alesilor corupti. Dragnea: "Credeti ca s-a referit la mine doamna Kovesi?"

Declaratiile facute de sefa DNA la „Dupa 20 de ani” produc reactii insolite in Partidul Social-Democrat.

PSD, gata sa ia o decizie radicala inainte de alegerile locale.
PSD, gata sa ia o decizie radicala inainte de alegerile locale. "Este inacceptabil ce fac adversarii nostri politici"

Liviu Dragnea s-a intalnit miercuri, la Bruxelles, cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, context in care a afirmat ca adversarii politici ai PSD fac presiuni asupra Guvernului pentru ca legislatia electorala sa fie modificata.
 

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.