Cine este "ofiterul acoperit" care ar vrea sa preia PSD. Acuzatiile lui Ponta la adresa unui vicepresedinte al partidului


Ultimul update: Marti 26 Aprilie 2016 06:59
Data publicarii: Sambata 23 Aprilie 2016 14:57
Categorie: Stiri Politice
Victor Ponta la un miting electoral in Braila

O postare a lui Victor Ponta referitoare la partidul pe care l-a condus pana de curand a starnit reactii aprinse.

Dupa condamnarea definitiva presedintelui PSD Liviu Dragnea la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul", Victor Ponta, predecesorul sau in fruntea partidului, a scris pe pagina sa de Facebook: „Ca sa raspund tuturor celor care ma intreaba: cred ca Liviu Dragnea NU trebuie sa isi dea demisia din functia de Presedinte al PSD! Trebuie sa tina Partidul unit, sa castige alegerile locale si parlamentare si sa fereasca PSD de toti "ofiterii" acoperiti sau descoperiti care vor sa il preia! Clar?”.

Ulterior, Ponta a facut o precizare privind identitatea „ofiterilor. „Update - pt ca am vazut interpretarile din presa vreau sa precizez ca atunci cand am scris de "ofiterii" care vor sa preia puterea in PSD NU ma refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepresedinte PSD, fost ministru in Guvern (daca va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”, a scris fostul premier.

Potrivit news.ro, Rovana Plumb, Nicolae Banicioiu, Ioan Vulpescu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu si Doina Pana sunt vicepresedinti PSD care au fost si ministri. Dintre ei, singurul care a avut o legatura cu serviciile este Mihai Tudose, fost ministru al Economiei (foto jos).

Tudose a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Nationala, aflat in subordinea Serviciului Roman de Informatii, iar ulterior a devenit doctor al Academiei Nationale de Informatii a SRI si cadru didactic al acestei institutii. La fel ca lui Ponta, si lui Tudose i s-au adus acuzatii de plagiat in legatura cu teza de doctorat.

In replica, Tudose a declarat pentru news.ro: ”Nu sunt ofiter acoperit si nu-mi doresc sa preiau puterea in partid. Sunt deja putin iritat de acest lucru. (...) Daca are ceva de spus, sa o spuna cu subiect si predicat: cine, cum. Sa o dovedeasca. E avocat. Stie despre ce vorbeste. Asa cum si el a fost acuzat de asa ceva. (...) Sa spuna: «Uite, e Popescu sau Rovana sau nu stiu cine. Uite astia sunt, doi, trei», dar sa spuna cu subiect si predicat. Exista instrumente legale, dar fa-i si proba, ca daca doar spui asa
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO