Traian Basescu a explicat de ce nu intra in cursa pentru Primaria Capitalei. Candidatul surpriza al PMP: Robert Turcescu


Ultimul update: Luni 25 Aprilie 2016 07:00
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2016 18:24
Categorie: Stiri Politice

Robert Turcescu este candidatul PMP la primaria Capitalei. Anuntul a fost facut chiar de catre fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

Declaratiile facute de Traian Basescu si Robert Turcescu la sediul PMP. Fostul presedinte a anuntat ca dorea sa candideze, dar s-a razgandit in urma unei instiintari primite de la Parchetul General.

Traian Basescu: "Am intentionat sa candidez pentru functia de primar general al Capitalei. Zilele trecute, inainte de inceperea campaniei, am primit o instiintare ca sunt suspect intr-un caz de spalare de bani.

Acest lucru m-a obligat sa renunt la candidatura. O eventuala candidatura in coditiile in care sunt considerat suspect ar fi negat toti cei 10 ani de mandat ai mei si tin la ei. Am pledat pentru oameni fara suspiciuni legate de actiuni penale impotriva lor. Acest lucru m-a obligat sa renunt la candidatura. Mi-as fi dorit sa candidez: in primul rand, sa continui proiectele inceput cand am fost primar. Voi sustine candidatii ca presedinte al partidului. Inclusiv candidatul nostru: Robert Turcescu."

Turcescu: Nu vin in fata bucurestenilor facand o promisiune, ci prezentand o viziune

Robert Turcescu a declarat vineri ca a acceptat propunerea de a fi desemnat candidat al PMP la Primaria Capitalei intrucat crede cu tarie ca a venit momentul unei schimbari a clasei politice, adaugand ca nu vine in fata bucurestenilor cu o promisiune, ci cu o viziune regasita intr-un program intitulat "Bucuresti 2030".

''Nu vin in fata bucurestenilor facand o promisiune, ci prezentand o viziune (...). O puteti regasi in proiectul public intitulat 'Viziunea Bucuresti 2030'. (...) Am ales si acceptat sa candidez din partea PMP la functia de primar general al Capitalei pentru ca eu cred cu tarie ca a sosit momentul unei schimbari, ca ne aflam in fata unui punct de inflexiune in care o noua generatie (...) impartasim aceasta convingere - ca a sosit momentul unei schimbari de generatie, de atitudine, de manifestare in viata publica. (...) Am sustinut si sustin ca o politica buna inseamna o politica de dreapta in Romania. (...) In comparatie cu alte partide aflate azi pe scena publica, PMP si-a asumat un proiect de dreapta si un proiect de reformare a clasei politice. (...) Am alaturi de mine un om - Traian Basescu - care a facut un proiect de administratie performant in perioada mandatului sau'', a spus Turcescu, intr-o conferinta de presa.

El a mai spus ca PMP va castiga cursa electorala pentru Primaria Capitalei si primariile de sector pentru ca este "un partid altfel".

Cine este Robert Turcescu

Robert Turcescu a lucrat timp de 23 de ani in presa, intai in cea scrisa, apoi la radio pentru ca in cele din urma sa isi gaseasca faima ca prezentator TV.

In 2014, Robert Turcescu a provocat un adevarat scandal dupa ce a declarat public intr-o emisiune a B1 TV, post pentru care lucra, ca timp de mai multi ani a fost agent acoperit al serviciilor secrete.

VIDEO PROTVPLUS.RO