PSD refuză să refacă legile justiției. Dragnea: ”Nu e nevoie în opinia noastră”

Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2018 17:10
Data publicarii: Miercuri 24 Octombrie 2018 16:34
Categorie: Politic

PSD nu este de acord cu reluarea procesului legislativ în privinţa legilor Justiţiei, pentru că există Ordonanţa 92 în Parlament, a anunţat miercuri liderul partidului, Liviu Dragnea. 

"A fost o discuţie relativ aşezată, în care domnul preşedinte ne-a exprimat punctul dumnealui de vedere în legătură cu legile Justiţiei în sensul că ar trebui reluat procesul legislativ.

Nu e nevoie în opinia noastră, pentru că există Ordonanţa 92 în Parlament, care intră deja în procedura parlamentară, ordonanţă care cuprinde o mare parte dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, ordonanţă care a fost propusă Guvernului de către ministrul Toader în urma întâlnirilor pe care le-a avut la Strasbourg cu specialişti de la Comisia de la Veneţia. Noi nu am respins niciodată o discuţie despre sistemul de Justiţie din România. Dimpotrivă, a fost un obiectiv asumat, pentru că am hotărât deja din 2016 să nu facem greşeala să ne facem că nu vedem ce se întâmplă în România, să ne facem că nu vedem abuzurile la care au fost supuşi, din păcate, şi încă mai supuşi cetăţenii români de către o parte a sistemului de Justiţie din România.

Nu putem să ne facem că nu există protocoale secrete, nişte înţelegeri neconstituţionale, nelegale, toxice care, de fapt, au alimentat construirea unor organizaţii oculte, care au parazitat instituţii importante ale statului, care au parazitat o pare din sistemul de Justiţie din România", a declarat Dragnea la finalul consultărilor avute de social-democraţi cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a adăugat, totodată, că nu se poate exista o discuţie amplă, serioasă despre sistemul de Justiţie din România dacă nu există răspuns la "nişte întrebări importante", dacă nu se ţine cont că trebuie să se stopeze abuzurile şi să se stabilească şi ce se întâmplă cu efectele acestora.

"I-am lăsat domnului preşedinte un set de 10 principii pe care le urmărim noi, în măsura în care le consideră interesante le poate citi, poate avea un punct de vedere. I-am lăsat şi un set de şapte întrebări la care dacă vrea să ne dea vreodată răspuns pentru noi ar fi foarte bine", a spus liderul PSD.

Dragnea a menţionat că nu doreşte să facă publice aceste întrebări până când şeful statului "nu apucă să se uite pe ele".

Potrivit liderului PSD, preşedintele Iohannis nu se poate implica în activitatea parlamentară şi nici nu poate fi mediator între partidele politice, ci între puterile statului şi cetăţeni.

"Dar noi n-am venit, în primul rând, să ne luăm vreun angajament în faţa preşedintelui, a şi specificat că nu cere lucrul acesta, ci doar am înţeles că doreşte să ţinem cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, lucru pe care noi l-am făcut prin ordonanţă, ordonanţă care va deveni lege în urma dezbaterilor din Parlament. Unele recomandări pot fi transpuse în legislaţie, altele nu, depinde de specificul fiecărei ţări.

Printre recomandări se găsesc două care recomandă modificarea Constituţiei. E un proces mai dificil. De asemenea, se regăseşte redefinirea, dacă nu desfiinţarea, secţiei speciale pentru magistraţi. Or, mai ales în perioada în care vorbim, această secţie îşi dovedeşte cu atât mai mult utilitatea când ies la iveală foarte multe informaţii cu sute, de mii de dosare întocmite sau deschise împotriva unor magistraţi. (...)

De asemenea, CCR a spus în decizia respectivă că este evidentă utilitatea acestei secţii, deci nu cred că trebuie să desfiinţăm această secţie şi PSD nu va susţine desfiinţarea acestei secţii, care este una dintre recomandările Comisiei de la Veneţia", a punctat Liviu Dragnea.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Cele ”10 principii” pe care Liviu Dragnea i le-a transmis lui Klaus Iohannis. VIDEO
Cele ”10 principii” pe care Liviu Dragnea i le-a transmis lui Klaus Iohannis. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
traian basescu
Băsescu spune că PSD e ”o menajerie cu porci și hipopotami”, iar Dragnea e ”dresorul”
Ce ar fi pățit profesorii români în Ungaria. Tomac: ”Sunt de-a dreptul șocat”
Tăriceanu, despre aderarea la spațiul Schengen: „Putea fi un obiectiv al președinției Consiliului UE”
Tăriceanu vrea să-i certe printr-o scrisoare pe liderii ALDE europeni, după rezoluție
Orban, despre închisoarea la domiciliu: ”PNL va ataca această lege idioată la CCR”
Iordache: „E incorect ca intrarea României în Schengen să fie condiţionată de MCV”
Traian Băsescu
Băsescu acuză: "Acesta se numeşte jaf! Au săvârşit cea mai mare samavolnicie”
Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
PSD va decide luni ce miniştri sunt remaniaţi. Şi Gabriela Firea riscă sancţiuni
Rădulescu, despre raportul MCV: "Ipocrit. Anumite ţări sunt tratate într-un fel, altele în alt fel"
Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: ”Au pus numai lucrurile ce duc la o anumită concluzie - că eu aş fi vinovat”