PSD, mesaj direct despre anularea sentinţelor date de completurile de 5 judecători


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 10:52
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 10:32
Categorie: Stiri Politice
PSD sigla

Partidul Social-Democrat aduce din nou în discuție adoptarea unei ordonanțe de urgență a Guvernului pentru revizuirea sentințelor definitive date de completele de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Într-un mesaj postat pe Facebook, social-democrații susțin că ”Guvernul ar trebui să dea OUG pentru reinstituirea drepturilor fundamentale încălcate în procesele conduse de completele ilegale de la Înalta Curte”, deoarece celor condamnați le-a fost încălcat ”un drept fundamental”.

Mesajul postat de PSD pe Facebook:

”Celor care încă susțin că Guvernul nu ar trebui să dea OUG pentru reinstituirea drepturilor fundamentale încălcate în procesele conduse de completele ilegale de la Înalta Curte le punem în vedere următorul fragment din Art. 47 din CARTA EUROPEANĂ A DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE: Orice persoană are dreptul la un proces echitabil, public și într-un termen rezonabil, în fața unei instanțe judecătorești independente și imparțiale, CONSTITUITĂ ÎN PREALABIL PRIN LEGE.

Deci dacă acele complete de la Înalta Curte nu au fost constituite prin respectarea legii, cum confirmă Curtea Constituțională, vorbim de încălcarea unui drept fundamental. Ce facem în această situație? Mai ținem cont de drepturile fundamentale sau ne întoarcem la o Justiție de tip sovietic?” 

În urmă cu câteva zile, Viorica Dăncilă a declarat că speră ca în cel mai scurt timp Guvernul să adopte ordonanţa de urgenţă pentru contestaţia în anulare a sentinţelor definitive date de completurile de 5 judecători de la înalta curte.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO