Dezbateri maraton în Parlament. Bugetul pe 2019, avizat pozitiv în comisii


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 19:43
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 10:18
Categorie: Stiri Politice

Dezbateri maraton pe legea bugetului de stat pe 2019, care, marți, au continuat până târziu în noapte în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Astfel, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019 a primit raport cu aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 21 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă".

Miercuri, în plen, au loc dezbateri generale pe tema bugetului de stat, iar vineri va avea loc votul final.

Membrii comisiilor au dezbătut, în noaptea de marţi spre miercuri, documentul pe articole şi anexe. Astfel, pe cele 72 de articole ale documentului au fost aprobate 6 amendamente.

În mod excepțional, pe parlamentarii finanțiști i-a prins noaptea la serviciu. Aleșii au discutat legea bugetului de stat, marți noaptea, până la trei și jumătate dimineață, și au trimis textul plenului reunit, care a și început dezbaterile.

Contrar a ceea ce a propus Liviu Dragnea, bugetele serviciilor secrete nu au fost diminuate dramatic, iar decizia se pare că l-a enervat pe șeful PSD. În fața aleșilor, reprezentantul Serviciului Român de Informații a avut un discurs foarte dur.

Acesta i-a avertizat că, dacă vor tăia 500 de milioane de lei din bugetul instituției așa cum a cerut Liviu Dragnea, activitatea serviciului se va bloca și nu le vor ajunge fondurile pentru salarii și operațiuni.

Generalul George Voinescu, adjunct al directorului SRI: "Să decideți dumneavoastră care sunt zonele de activ ale SRI care nu au mai trebui bugetate, ce nu ar mai trebui investigat, să va asumați posibilele efecte din punctul de vedere al securității naționale, nu vom mai putea spune că România e stat sigur, că nu vomavea bani să fie stat sigur".

În parte, aleșii au cedat argumentelor și au tăiat mai puțin, adică doar 150 de milioane. Dragnea a refuzat să comenteze decizia.

Liviu Dragnea, președinte PSD: "Hai măi, ce naiba! Parcă sunt rățușca cu bobocii!"

Pentru bugetele unor ministere dezbaterile s-au desfășurat pe repede înainte și aleșii n-au mai ascultat prezentările miniștrilor. De pildă, șefei de la ministerul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, i-a luat mai mult să-și scoată paltonul decât să susțină bugetul.

Iar puterea a cerut opoziției să-și sintetizeze intervențiile. Textele au fost parcurse cu viteză atât de mare, încât miniștrii programați erau așteptați să coboare din lift.

Sorin Lazăr, președinte comisie buget Camera Deputaților: "Și acum vom lua o pauză pentru masă"

Adrian Todoran, deputat PMP: "Cine mănâncă primii? Puterea sau opoziția?"

Aproape de miezul nopții, aleșii au comandat 10 cutii de pizza și au întrerupt discuțiile.

Două ore mai târziu a venit la dezbateri și ministrul Finanțelor. A fost prima sa apariție în comisii de la începutul săptămânii, de când se discuta legea.

Florin Român, deputat PNL: "Să scrieți care e inițiatorul, că propunerea a venit de la Ministerul de Finanțe - domnul Roman. E bine? - E bine. Ați păcătuit mult în ultima perioada. Să vă ierte Dumnezeu păcatele"

Aleșii vor să dea votul final pe textul bugetului de stat până cel târziu vineri seara.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!   

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bani luaţi de la SRI pentru vitamina D.
Gafă a ministrului Sportului. Nu a știut cine este persoana de lângă el
Ecaterina Andronescu, reacție nervoasă după un dialog cu Raluca Turcan
FULLSCREEN
Dezbateri maraton în Parlament. Bugetul pe 2019, avizat pozitiv în comisii
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO