PSD atacă la CNA intervențiile lui Klaus Iohannis

Ultima actualizare: 25-11-2020 16:28
Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Klaus Iohannis
Agerpres

Social democrații au depus o sesizare la CNA prin care cer o ”decizie de îndrumare” pentru posturile TV și radio care preiau intervențiile lui Iohannis în cadrul campaniei electorale.

PSD a sesizat CNA, solicitând o decizie de îndrumare către radiodifuzori privind transmiterea declarațiilor lui Iohannis.

Astfel, PSD cere ca intervențiile președintelui Iohannis din timpul campaniei electorale să fie ”calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat Partidului Național Liberal”.
Din solicitarea către președintele CNA, Monica Gubernat, reținem că PSD se defineșțte ca ”persoană juridică afectată în mod direct prin încălcarea legislației audiovizuale”.

PSD reclamă că ”intervenția live a Președintelui a avut un caracter electoral, fiind difuzată, contrar dispozițiilor imperative conținute în art. 5 alin. (1) din Decizia CNA nr. 603 din 21 octombrie 2020”.

”Live-ul președintelui Klaus Iohannis, având ca pretext celebrarea unui an de la alegerile prezidențiale din 2019, a fost difuzat în cadrul unei emisiuni informative, nu într-o emisiune electorală, iar materialul difuzat nu prezintă activități ale președintelui, ci mesaje electorale fățișe, directe, pentru și în favoarea Partidului Național Liberal, însă vădit denigratoare la adresa altui competitor electoral, în speță subscrisa entitate politică PSD”, se arată în plângere.

Reprezentanții PSD au mai adăugat: ”Totodată, prin această intervenție care a avut loc live dl. Klaus Iohannis a pus în dificultate radio-difuzorii întrucât o emisiune aparent informativă despre activitatea președintelui s-a convertit brusc într-o emisiune electorală, împiedicându-i să își respecte astfel obligațiile asumate prin documentele depuse la CNA privind modul în care reflectă în grila de programe campania electorală”.

De asemenea, PSD reclamă că discursul lui Klaus Iohannis este ”în mod clar material de propagandă electorală” deoarece ”se referă în mod direct la un candidat sau partid politic care participă la alegeri sau referendum, clar identificat, este utilizat în perioada campaniei electorale, stabilită potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor, are obiectiv electoral, se adresează publicului larg și depăşeşte limitele activităţii jurnalistice de informare a publicului”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO