Corina Crețu a fost numită Raportor pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE

Ultima actualizare: 17-06-2020 14:34
Corina Crețu
Agerpres

Corina Crețu a fost desemată Raportor pentru Mecanismul de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene, din partea Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI).

 

 

Anunțul a fost făcut chiar de către Crețu, care precizează că portofoliul său are ca scop susținerea reformelor din Statele Membre ”pentru a atenua impactul economic și social al pandemiei”.

”Fiecare Stat Membru va avea acces la acest instrument în baza planurilor de redresare prin intermediul cărora urmăresc să răspundă efectelor economice și sociale ale panemdiei - prin reforme și invesiții publice.

Acest instrument este complementar mecanismului REACT-UE - care vizează acțiuni pe termen scurt, în timp ce Mecanismul de redresare și reziliență al UE va sprijini reformele și investițiile pe termen lung.

Sper ca și România să depună toate eforturile pentru a beneficia cât mai mult de sumele puse la dispoziție prin acest mecanism, și anume 310 miliarde EUR în granturi și 250 miliarde EUR care vor fi acordate sub formă de împrumuturi.” - mai spune europarlamentarul Corina Crețu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO