Proteste in Parlament, in timpul discursului lui Crin Antonescu: "Vrem democratie, asta e magarie!"

22-05-2012 13:56

Crin Antonescu

Mai multi reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale au protestat, marti, de la balcoanele salii de plen a Camerei Deputatilor, fata de proiectul privind sistemul de vot uninominal, initiat de liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu.

Astfel, in timpul discursului liderului PNL Crin Antonescu in favoarea proiectului privind sistemului de vot uninominal majoritar, mai multi reprezentanti ai unor ONG-uri, intre care Ecopolis, "Cere" sau APADOR-CH au strigat: "Vrem democratie, asta e magarie!".

Ei au afisat mai multe pancarte pe care scria: "Vrem democratie reala acum", "USL ponteaza. Votul tau nu mai conteaza", "Vrem democratie, asta e magarie", "Vom fi multi in marea noastra minoritate".

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, luni, cu 14 voturi "pentru", cinci "impotriva" si o abtinere, proiectul privind sistemul de vot uninominal majoritar initiat de Victor Ponta si Crin Antonescu. In favoarea acestui proiect au votat reprezentantii PSD, PNL, UNPR si minoritati, in timp ce deputatii PDL au fost impotriva, iar reprezentantul UDMR s-a abtinut.

Potrivit proiectului adoptat vor fi alesi deputati si senatori cei care au castigat colegiul in care au candidat, iar suplimentar in judetele in care minoritatile au peste 7% reprezentare acestea vor primi in plus un mandat de parlamentar.

Deputatii din Comisie au acceptat propunerea USL de eliminare a pragului electoral si au introdus un amendament potrivit caruia delimitarea colegiilor va ramane aceeasi ca in 2008.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO