Basescu: Nu comentez declaratiile premierului. Toate institutiile trebuie sa respecte Constitutia

22-05-2012 13:27

Presedintele Traian Basescu a spus ca nu vrea sa comenteze declaratiile premierului Victor Ponta, referitoare la reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

"Permiteti-mi sa nu comentez declaratiile premierului. Romania are Constitutie, presedinte ales, Guvern aprobat de Parlament. Sunt convins ca aceste institutii, toate la un loc, au de facut un singur lucru: sa respecte Constitutia", a spus Traian Basescu.

El a raspuns astfel la o intrebare referitoare la intentia anuntata de Victor Ponta de a solicita un punct de vedere al Parlamentului cu privire la mandatul de reprezentare la Consiliul European din 28 iunie.

De asemenea, intrebat daca premierul Ponta l-a anuntat despre vizita sa in Afganistan, la trupele romanesti dislocate acolo, Basescu a spus razand: "Va asigur ca am aflat".

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca solicita Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa organizeze un plen comun in care Parlamentul sa decida mandatul pentru Consiliul European si pe cel pe care il considera indreptatit sa reprezinte Romania la summit-ul din 28 iunie.


VIDEO PROTVPLUS.RO