Consiliul European, despre cearta Ponta-Basescu: In sala va fi un singur scaun pentru Romania

22-05-2012 09:25

Victor Ponta si Traian Basescu

Un purtator de cuvant al Consiliului European a precizat ca va exista un singur scaun pentru reprezentantul Romaniei cu ocazia reuniunii informale de miercuri.

Intrebat ce se va intampla daca atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Victor Ponta vor veni la summitul informal de la Bruxelles, programat miercuri, purtatorul de cuvant al Consiliului European, Jesús Carmona, a explicat ca cei doi lideri vor primi permisiunea de a intra in cladire, dar in sala de sedinte va fi un singur scaun pentru reprezentantul Romaniei.

"Ei vor trebui sa decida cine va sta pe scaunul" destinat Romaniei, a explicat Carmona, citat de EurActiv.com si preluat de Mediafax, insistand ca oficialii UE nu vor arbitra aceste disensiuni.

Jesus Carmona a subliniat ca un singur reprezentant roman va putea asista la discutiile din cadrul summitului informal, celalalt lider de la Bucuresti neavand dreptul sa stea nici macar in randul al doilea in sala si nici sa faca declaratii.

Premierul Victor Ponta solicita Birourilor permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor sa organizeze un plen comun in care Parlamentul sa decida mandatul pentru Consiliul European si pe cel pe care il considera indreptatit sa reprezinte Romania la summit-ul din 28 iunie.

Inainte a face aceasta solicitare, Ponta a declarat ca, daca seful statului, Traian Basescu, va merge miercuri seara la dineul informal de la Bruxelles, unde se discuta probleme care tin de Guvern, atunci va merge pentru a manca si a glumi, intrucat nu are atributii pe probleme de politica economica.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26