Partidele lui Ponta și Tăriceanu nu vor să mai fuzioneze: ”Diferențe doctrinare”

26-01-2021 17:26


Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta

Biroul Executiv al Pro România a anunţat marţi că a decis convocarea Congresului Naţional Extraordinar pe 26 februarie pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE.

Biroul Executiv al Pro România s-a reunit pentru a discuta raportul Grupului de lucru cu privire la fuziunea cu ALDE.

Conform concluziilor prezentate în urma discuţiilor cu reprezentanţii ALDE, Biroul Executiv al Pro România a decis convocarea congresului.

"Acceptând şi respectând diferenţele doctrinare şi de viziune, Pro România şi ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide îşi vor continua eforturile şi lupta pentru apărarea celor loviţi deopotrivă de criză şi de actuala guvernare. Congresul Naţional Extraordinar al Pro România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15,00, şi se va desfăşura online, pentru respectarea măsurilor de siguranţă în contextul pandemiei. Ordinea de zi şi alte informaţii relevante vor fi comunicate ulterior", se precizează într-un comunicat de presă al Pro România.

La rândul său, ALDE a transmis un comunicat în care anunță că a a decis convocarea Congresului Extraordinar pentru întreruperea procesului de fuziune cu PRO România.

”Diferențele de viziune cu privire la viitorul comun au făcut ca reprezentanții ALDE, reuniți în cadrul Delegației Permanente, să adopte această decizie. ALDE și PRO România vor continua să reprezinte în continuare interesele electoratului propriu.” - se arată în comunicat.

Cele două partide nu au mai reușit să intre în Parlament, în urma rezultatelor slabe pe care le-au înregistrat la alegerile parlamentare din 2020.

Mai mult, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu are probleme de ordin penal, el fiind pus sub inculpare de DNA pentru acuzații de luare de mită.

Sursa: Pro TV, Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO