În România, elevii de liceu învață că țara noastră NU este în Uniunea Europeană

26-01-2021 14:35


manual istorie

Deși România a aderat la Uniunea Europeană din 2007, elevii de liceu învață la Istorie că țara noastră ”este în curs de aderare”.

Greșeala a fost descoperită de către europarlamentarul Victor Negrescu, care, la rândul său, a fost sesizat de un elev de clasa a XI-a.

”România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE”, a anunțat europarlamentarul într-un mesaj pe Facebook.

El spune că a verificat informația și s-a convins că există această eroare după ce a comandat manualul de istorie.

”Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 (https://www.edu.ro/manuale-scolare) și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar. Propun cu această ocazie rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european”, spune Victor Negrescu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO