Primul semn de ruptura intre Grindeanu si PSD-ul lui Dragnea-Firea: "L-am rugat pe premier sa se abtina de la declaratii"

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Sorin Grindeanu este in aceste zile, pentru prima data, tinta unor atacuri verbale lansate chiar din partidul din care face si el parte si care ii sustine Guvernul in Parlament.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marti la Parlament, ca l-a rugat pe premierul Sorin Grindeanu sa ”se abtina de la declaratii politice”.

Replica sa a venit dupa ce Grindeanu a spus ca a fi premier este o "raspundere imensa" si a atras atentia ca adversarii PSD sunt in afara partidului.

De fapt, Grindeanu a raspuns astfel criticilor primarului Gabriela Firea, care s-a plans ca relatia Executivului cu administratia locala este "mai proasta" decat pe vremea Cabinetului Ciolos.

”Oamenii nu sunt roboti. Doamna Firea are tot dreptul sa isi exprime punctul de vedere. Doamna Firea vorbeste in numele bucurestenilor. L-am rugat pe premier sa se abtina de la declaratii politice, pentru ca e mai important sa se aplece asupra programului de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea ca urmare a declaratiilor primarului general Gabriela Firea, potrivit carora are o relatie mai proasta cu Executivul actual decat pe vremea tehnocratilor.

Citește și
Gabriela Firea
Atac din PSD la adresa premierului Grindeanu. Firea: "Avem o relatie mai proasta decat pe vremea tehnocratilor"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Premierul Sorin Grindeanu a scris, luni, pe Facebook, ca a fi premier este o "raspundere imensa" si, pentru a pune in practica programul de guvernare, este nevoie de stabilitate, atragand atentia ca adversarii PSD "sunt in afara partidului", respectiv PNL si USR.

"A fi prim-ministru reprezinta o raspundere imensa, pe care o iau in serios in fiecare secunda, de cand PSD mi-a facut onoarea de a-mi acorda aceasta incredere. Guvernul Romaniei a inteles nevoile si asteptarile oamenilor, iar acum putem spune ca avem crestere economica - cea mai mare din Europa -, ne respectam promisiunile din campanie, avem mai multe locuri de munca, se infiinteaza din ce in ce mai multe firme, increderea investitorilor e in crestere", a scris Grindeanu, potrivit News.ro.

"Pentru asta avem nevoie de stabilitate, de obiective si prioritati pe care le impartasim cu totii. Adversarii PSD se afla in afara partidului. PNL si USR traverseaza grave crize de conducere si o lipsa totala de proiecte. In continuarea unei bune guvernari, avem nevoie de investitii si relatii consolidate la nivelul Europei si nu numai", a mai spus el.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminica, la Antena 3, ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat ca nu se mai consulta cu premierul Sorin Grindeanu "ca la inceput", dand exemple de proasta colaborare cu Guvernul la nivelul Primariei, unde proiectele "se lovesc de un zid", iar relatia Executivului cu administratia locala este "mai proasta" decat pe vremea Cabinetului Ciolos.

Grindeanu, despre criticile Gabrielei Firea: Cred ca este dorinta dansei de a rezolva anumite probleme intr-un anumit mod

inquam
Criticile aduse de primarul Capitalei, Gabriela Firea, arata, probabil, dorinta acesteia ”de a rezolva anumite probleme intr-un anumit mod”, dar pe locuitorii Capitalei nu-i intereseaza cine rezolva problemele cu care se confrunta orasul, ci ca aceste probleme sa fie rezolvate, a declarat marti premierul Sorin Grindeanu, in cadrul unei conferinte de presa.

Intrebat in legatura cu aceasta disputa, Grindeanu a subliniat marti ca are mereu discutii cu colegii din administratie, inclusiv cu primari si presedinti de consilii judetene.

Despre lucrurile care trebuie imbunatatite prefer sa le discut si sa le repar in discutii punctuale, cu fiecare coleg (...) si nu doar cu ei. Am avut discutii si cu presedinti de consilii judetene si cu primari din toata tara”, a afirmat Grindeanu.

Premierul a subliniat ca cel putin doi ministri din Guvern, ministrul Energiei, Toma Petcu, si ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, au avut mereu discutii cu reprezentanti ai primariei pentru a rezolva problemele cu care se confrunta Capitala.

”Spre exemplu, daca vorbim de centura, din ce mi-a zis ministrul Cuc, stiu ca investitia este ridicata pe SEAP, este in procedura de licitatie, un lucru extrem de bun. Pe bucuresteni nu-i intereseaza cine e proprietar si cine face, ci sa se faca. Atata timp cat acest dialog a existat, e un lucru foarte bun. Discut mereu cu colegi din administratie, nu neaparat din partid. (...) Cred ca este dorinta dansei de a rezolva anumite probleme intr-un anumit mod. Mai mult de atat nu vreau sa vorbesc”, a afirmat Grindeanu.

Firea: Nu imi permit sa tac si sa ascund care este relatia adevarata dintre Guvern si alesii locali ai Municipiului Bucuresti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti la Parlament, dupa ce a avut o intalnire cu Liviu Dragnea, ca nu ii permite sa taca si sa ascunda care este relatia adevarata dintre Guvern si alesii locali ai Municipiului Bucuresti.

"L-am sunat pe domnul presedinte Liviu Dragnea, am vorbit in cursul serii trecute. M-a intrebat si domnia sa ce s-a intamplat, de ce este aceasta situatie tensionata in mass-media si de ce unii dintre colegii nostri au reactionat la cele afirmate de mine. I-am spus si acum domnului presedinte, dupa ce am stabilit, fireste, intalnirea, ca ma bazez pe sprijinul domniei sale pentru ca de fiecare data a fost receptiv la problemele bucurestenilor.

Asa cum stiti, am ajuns primar general pentru ca domnul presedinte Liviu Dragnea m-a propus sa fiu candidat, m-a sustinut in toata aceasta perioada si de asemenea a sustinut toate proiectele pozitive bune pentru bucuresteni. Eu nu am facut altceva decat sa exprim public intr-o emisiune relatia pe care Primaria generala, primariile de sectoare le avem cu reprezentantii Guvernului, unii dintre ei", a spus Gabriela Firea la Parlament.

Ea a precizat ca nu isi permite sa ceara demisia premierului, dar nici nu vrea sa ascunda relatia dintre Executiv si primari.

"Am observat speculatiile ca Gabriela Firea ar fi cerut demisia Guvernului sau demiterea premierului. Nu imi permit sa fac asa ceva, in schimb nici nu imi permit sa tac si sa ascund care este relatia adevarata dintre Guvern si alesii locali ai Municipiului Bucuresti. Tin la aceste proiecte foarte mult. Problema aglomeratiei nu se rezolva nicaieri in lume si nu s-a rezolvat in nicio capitala europeana doar din bugetul local. Intotdeauna au fost masuri guvernamentale care s-au luat pentru rezolvarea problemelor sistemice dintr-o capitala europeana care ne dorim sa fie Bucurestiul", a spus Firea.

Gabriela Firea a venit, marti, la Parlament, unde a avut o intalnire cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ponta, despre disputa Grindeanu-Firea:
Ponta, despre disputa Grindeanu-Firea: "Si Traian Basescu dadea vina pe Guvern cand era primar al Capitalei"

Deputatul PSD Victor Ponta scrie pe blog, ca raspuns la disputa dintre primarul Capitalei, Gabriela Firea, si premierul Sorin Grindeanu, ca si Traian Basescu, pe vremea cand era primar, dadea vina pe Executiv pentru esecurile sale.

Atac din PSD la adresa premierului Grindeanu. Firea:
Atac din PSD la adresa premierului Grindeanu. Firea: "Avem o relatie mai proasta decat pe vremea tehnocratilor"

Gabriela Firea il acuza deschis pe premierul Sorin Grindeanu ca nu se mai consulta cu seful PSD, Liviu Dragnea, "ca la inceput" si ca primaria are o relatie "mai proasta decat pe vremea tehnocratilor" cu Executivul.

Liviu Dragnea linisteste Guvernul Grindeanu:
Liviu Dragnea linisteste Guvernul Grindeanu: "Ma multumesc toate ministerele"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca este posibil sa nu fie niciun fel de remaniere, el sustinand ca este multumit de toate ministerele.

Guvernatorul Deltei Dunarii, inlocuit la o luna dupa ce a criticat partida de pescuit Dragnea-Grindeanu. Cine i-a luat locul
Guvernatorul Deltei Dunarii, inlocuit la o luna dupa ce a criticat partida de pescuit Dragnea-Grindeanu. Cine i-a luat locul

Aventura pescareasca a premierului impreuna cu seful sau de partid se pare ca l-a costat scaunul pe guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.