Berceanu: Andronic a fost la Oprea in calitate de jurnalist sau de consultant? Nu poti fi consultant doar asa, de chichi

Radu Berceanu
Inquam

Fostul presedinte al PDL Dolj Radu Berceanu a intrebat marti daca Dan Andronic a participat la respectiva intalnire din 2009 in calitate de jurnalist sau de consultant politic

Berceanu a lansat aceste atacuri marti, in timpul audierilor din cadrul comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009.

”Adica ramane ideea ca a lansat cineva asa un subiect, nu am inteles – a fost lansat de un ziarist sau de un specialist in campanii electorale? Ca eu inteleg ca era vorba de un specialist in campanie electorala. El nu a avut niciodata niciun habar despre campania electorala, nu poti sa fii consultant in campania electorala cand tu niciodata nu ai facut nicio campanie, nu ai candidat... nu ai nicio... asa, de chichi.

Dar eu stiu tarifele si nu-mi aduc aminte sa-l fi intrebat cineva dintre dumneavoastra, asa, intre colegi jurnalisti, domn'e, da' acolo cand te-ai dus ce erai, la intalnirea aia, ti-a placut? Ce era? Consultant? Asa. Si banii, impozitele? A? Pai stati un pic, trebuie sa-l intrebati pe el”, a declarat Radu Berceanu, potrivit News.ro.

Intrebat despre ce tarife vorbeste, fostul lider democrat-liberal a spus ca el stie ce se cerea la momentul respectiv de consultantii politici.

Citește și
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea i-a anuntat pe parlamentari ca nu vine la comisia de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

”Dumneavoastra spuneti ca stiti tarifele?”, a fost intrebat Berceanu. ”Sigur ca le stiu”, a replicat el. ”Cat a platit partidul?”, a urmat o alta intrebare. ”Nu stiu… Nu vreau sa va spun”, a continuat el.

De asemenea, fostul lider PDL Radu Berceanu a raspuns afirmatiilor facute de presedintele Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, social-democratul Mihai Fifor.

Acesta l-a ironizat marti pe Radu Berceanu declarand ca se gandise sa faca o cheta pentru a-i plati fostului ministru democrat-liberal transportul pana la Bucuresti, dar a precizat ca pana la urma acesta a confirmat prezenta la comisie.

”Niciodata nu am spus sau scris ca nu o sa vin la comisie. Eu am fost invitat miercuri la ora 15:00 printr-un SMS in care se spunea ca trebuie sa vin azi (marti – n. r.) la 11.00 si eu tot prin SMS am intrebat cine plateste toata distractia, pentru ca cine se distreaza trebuie sa si plateasca – cel putin asa stiu eu. Si nu mi s-a mai raspuns nimic. Drept urmare, nu stiu cine a tras concluzia ca nu vreau sa ma prezint la comisie sau ca refuz sau ca m-am gandit sa nu ma prezint si ca m-am razgandit – nu”, a declarat Radu Berceanu inainte de a intra la comisia de ancheta pentru a fi audiat.

El a precizat ca a mai trimis un SMS comisiei marti dimineata pentru a intreba ”cum a ramas” si ca i s-a raspuns sa faca cerere pentru a-i plati Senatul deplasarea la Bucuresti.

Nu asta era scopul, ca eu nu am o problema cu platitul, am o problema cu modul in care se fac lucrurile astea, pentru ca poate altcineva nu are chef sa vina de la Suceava cand i se nazare oricui ca sa fie intrebat, chemat, asa mai departe”, a mai spus Berceanu.

Fostii lideri PDL Emil Boc, Radu Berceanu, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur sunt audiati, marti, la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009. Comisia va stabili cand va fi audiat Traian Basescu.

In sedinta de marti, membrii Comisiei trebuie sa stabileasca si daca vor cere un punct de vedere de la Parchet cu privire la refuzul lui Gabriel Oprea, Neculai Ontanu si Anghel Iordanescu de a face declaratii in timpul audierilor de saptamana trecuta, dar si cand il vor chema pe fostul presedinte Traian Basescu la audieri.

Miercuri, vor fi audiati si social-democratii Dan Sova si Dan Nica, cel din urma fost ministru de Interne, care a plecat din functie cu putin timp inainte de alegeri. Tot miercuri va fi audiat si Dan Radu Rusanu (PNL) si vor fi continuate discutiile cu fostul ministru Eugen Tomac.

Un alt punct de pe agenda se refera la posibila sesizare a Parchetului, dupa ce mai multe persoane chemate la audieri au refuzat sa faca declaratii, pe motiv ca exista un dosar pe rol in acest caz.

Presedintele Comisiei de Ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, senatorul PSD Mihai Fifor: "A fost o zi mai interesanta in activitatea Comisiei. Am debutat cu scrisoarea domnului Gabriel Oprea in dimineata aceasta. Am facut o consultare cu colegii din Comisie si a ramas ca in cursul diminetii de marti sa analizam varianta in care vom solicita un punct de vedere de la Parchetul General. Evident ca lucrul acesta se va referi si la modul in care domnul Anghel Iordanescu s-a prezentat in fata Comisiei. Pana la urma, spetele par sa fie asemanatoare."

Intrebat daca i s-a parut ca atitudinea celor trei a parut o sfidare, Fifor a comentat ca unii membrii ai Comisiei au catalogat comportamentul lui Oprea, Ontanu si Iordanescu in acest fel.

Mihai Fifor: "A fost o retinere, evident, in a face declaratii in fata Comisiei. Coincidenta sau nu, cel putin in cazul domnului general Oprea si domnului general Iordanescu, (...) lucrurile seamana izbitor de mult in abordarea vizavi de lucrarile Comisiei."

Oprea a refuzat sa se prezinte la comisie

Discutiile privind sesizarea Parchetului cu un punct de vedere au aparut dupa ce Gabriel Oprea nu s-a prezentat la audieri, trimitand o scrisoare prin care anunta ca are nevoie de acordul procurorilor pentru a da declaratii, iar Anghel Iordanescu si Neculai Ontanu au dat declaratii vagi, refuzand sa dea informatii suplimentare despre intalnirea de acasa de la Gabriel Oprea, pe motiv ca exista o ancheta in rem in acest dosar.

Gabriel Oprea a trimis o scrisoare comisiei in care le cere membrilor sa solicite acordul prealabil al organului judiciar competent in vederea audierii sale in Parlament, avand in vedere ca a fost audiat la PICCJ, in calitate de martor, cu privire la acelasi subiect, intr-un dosar in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Show total la comisia de ancheta a alegerilor din 2009. Mos Craciun si sufrageria lui Oprea, subiectele principale
Show total la comisia de ancheta a alegerilor din 2009. Mos Craciun si sufrageria lui Oprea, subiectele principale

Senatorul PSD Adrian Tutuianu l-a acuzat pe fostul ambasador de la Paris, Teodor Baconschi, ca a incalcat legea la alegerile prezidentiale din 2009, asistand la numararea voturilor din Ambasada.

Gabriel Oprea i-a anuntat pe parlamentari ca nu vine la comisia de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009
Gabriel Oprea i-a anuntat pe parlamentari ca nu vine la comisia de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009

Fostul vicepremier Gabriel Oprea i-a anuntat, printr-o scrisoare, pe parlamentarii din comisia de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009 ca nu se va prezenta miercuri la audieri, asa cum era prevazut.

Mircea Geoana, despre pierderea alegerilor prezidentiale in 2009.
Mircea Geoana, despre pierderea alegerilor prezidentiale in 2009. "Indicii de frauda masiva au fost in sectiile speciale"

Mircea Geoana, marele perdant al alegerior prezidentiale din 2009, si Viorel Hrebenciuc, seful sau de campanie din acea vreme au vorbit marti in fata parlamentarilor despre suspiciunile pe care le au legate de fraudarea scrutinului.

Prima sedinta a Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009. Ce se va discuta miercuri
Prima sedinta a Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009. Ce se va discuta miercuri

Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 se intruneste miercuri, de la ora 12.00, in prima sedinta de la constituire, urmand ca membrii comisiei sa stabileasca chestiuni organizatorice.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.