Gabriel Oprea l-a primit la Palatul Victoria pe presedintele portughez. Cand afla Victor Ponta daca se poate intoarce in tara

×
Codul embed a fost copiat

"Am onoarea ca in acest moment special sa fiu in Turcia si sa ma bucur de ospitalitatea acestui popor extraordinar", a scris joi Victor Ponta, pe Facebook, intr-un mesaj dedicat inceperii Ramadanului.

Intre timp, la Palatul Victoria ii tine locul Gabriel Oprea, care l-a primit pe presedintele Portugaliei. Este primul eveniment oficial la care vicepremierul indeplineste atributiile prim-ministrului, de cand acesta a fost operat. Vineri, medicii turci vor decide daca Victor Ponta se poate intoarce in tara la sfarsitul saptamanii.

"Pentru a marca prima zi a lunii Ramadanului, doresc sa transmit cele mai bune ganduri si urari tuturor cetatenilor romani de confesiune musulmana", a scris premierul pe pagina sa de socializare.

Iar din continuarea mesajului sau rezulta ca se simte bine primit in clinica din Istanbul, unde este internat.

Intre timp la Palatul Victoria, Gabriel Oprea, care ii tine locul premierului si i-a fost gazda presedintelui Portugaliei, aflat in vizita oficiala in Romania, i-a transmis acestuia:

Citește și
gabriel oprea
"Ce am facut acum voi face si in toamna". Ce spune Oprea despre votul la o viitoare motiune si despre securitatea nationala
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Premierul Victor Ponta a fost operat si nu a putut fi prezent, dar va doreste o sedere placuta."

Oficial, Victor Ponta i-a delegat atributiile lui Gabriel Oprea de marti si pana vineri. Vineri, medicii turci decid daca premierul poate fi externat. Adica daca se intoarce in weekend sau ramane acolo si isi deleaga in continuare atributiile.

Liviu Dragnea, coordonator programe politice PSD: "Intrebarea care s-a pus acolo cand eram si eu: "cum se poate urca in avion si cum poate sta in avion". Pentru ca sa-l duci pe targa e mai greu, pentru ca nu poate indoi genunchiul decat intr-o limita."

Lucrurile nu sunt insa tocmai roz in coalitie. PSD-istii au reactionat abia joi la o declaratie facuta duminica de liderul UNPR, Gabriel Oprea, la emisiunea "Dupa 20 de ani", de la PRO TV. Oprea avertiza ca partidul sau se va retrage de la guvernare daca parlamentarii PSD modifica "pe furis" codul penal.

Liviu Dragnea: "Interviul domnului Gabriel Oprea de la PRO TV a produs foarte multa tulburare in PSD. Pentru ca nu este usor sa ii ceri unui partid ca PSD-ul, sau sa aiba impresia PSD-ul ca este un partid care poate fi santajat. Asta e un subiect de discutie, sa calmam colegii, ca nu este problema in coalitie si ca relatiile cu UNPR-ul sunt bune. Dar genul asta de declaratii pot produce tot felul de neintelegeri. Nu putem sa fim captivi. Putem fi parteneri, dar nu captivi."

Surse din PSD spun ca, de fapt, in spatele declaratiilor vicepremierului Oprea s-ar ascunde altceva. Liderul UNPR ar avea pretentia ca, la alegerile parlamentare din noiembrie 2016, partidul sau sa primeasca 50 de posturi. Conditiile impuse de Oprea ii dezavantajeaza insa pe social-democrati. Acestia ar trebui sa le cedeze partenerilor de coalitie un sfert din fotoliile lor de parlamentari. Gabriel Oprea a declarat ca UNPR inca n-a decis daca va candida pe liste proprii sau impreuna cu PSD-ul.

Asta in conditiile in care, inainte ca premierul sa plece la Istanbul pentru operatia la picior, s-a discutat despre trecerea unui nou portofoliu din Guvern, cel al justitiei, la UNPR.

Despre ce au discutat Oprea si presedintele portughez

Gabriel Oprea l-a primit joi la Guvern pe presedintele Portugaliei. Vicepremierul ii tine locul lui Victor Ponta, internat intr-un spital din Turcia, dupa ce a fost operat la genunchi.

Este primul eveniment oficial la care vicepremierul indeplineste atributiile prim-ministrului, de cand acestea i-au fost delegate.

"Este o mare onoare pentru Romania, este o mare onoare pentru Guvernul Romaniei, pentru mine personal, prezenta dumneavoastra in Romania, si aici, la Palatul Victoria. Domnul prim-ministru Victor Ponta va transmite salutari. Din pacate, a avut o interventie chirurgicala si nu a putut sa fie prezent. Va transmite toate salutarile si o prezenta cat mai placuta in Romania", a spus vicepremierul pentru securitate nationala, in cadrul intrevederii cu presedintele portughez.

Gabriel Oprea, care exercita, in perioada 16 - 19 iunie, atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului, a adaugat ca relatiile dintre Romania si Portugalia sunt "excelente".

"Avem acelasi sistem de valori, suntem tari membre ale UE si NATO. Vrem sa va multumim, in primul rand, ca deschideti drumul, astazi, al oamenilor de afaceri romano-portughezi, in momentul in care schimburile bilaterale comerciale dintre tarile noastre este la nivelul de 500 de milioane de euro", a declarat vicepremierul pentru securitate nationala, care a multumit totodata oaspetelui ca a inaugurat, la inceputul lunii, la Lisabona, forumul consacrat investitiilor in Romania.

"Este strategica, pentru Romania, relatia cu dumneavoastra pe toate palierele, productia de energie, grupuri industriale, agroindustriale, constructii. Relatiile cu oamenii de afaceri portughezi, aici, in Romania, sunt sprijinite de Guvernul roman si le privim cu toata increderea", a declarat vicepremierul pentru securitate nationala.

La randul sau, presedintele portughez a apreciat relatiile culturale, economice si politice dintre Portugalia si Romania ca fiind "foarte bune".

"Relatiile economice dintre tarile noastre au crescut intr-un mod semnificativ, insa credem ca putem sa facem mult mai mult. Sunt insotit de o delegatie antreprenoriala care contine sectoare dinamice ale industriilor si, chiar de dimineata (joi dimineata - n.r.), am fost la deschiderea Forumului oamenilor de afaceri (n.r. - Forumul "Romania - Portugalia: oportunitati de cooperare')", a declarat Anibal Cavaco Silva.

In prima zi a vizitei sale in Romania, miercuri, presedintele Portugaliei s-a intalnit cu presedintele Romaniei, la Palatul Cotroceni, si a avut, de asemenea, intrevederi cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului roman.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Victor Ponta se opereaza la genunchi in Turcia, potrivit avocatului sau. Gabriel Oprea preia atributiile de premier
Victor Ponta se opereaza la genunchi in Turcia, potrivit avocatului sau. Gabriel Oprea preia atributiile de premier

Seful Guvernului ar trebui sa fie supus luni unei interventii chirurgicale, ca urmare a problemelor la genunchiul stang descoperite de medici saptamana trecuta.

"Ce am facut acum voi face si in toamna". Ce spune Oprea despre votul la o viitoare motiune si despre securitatea nationala

Gabriel Oprea, Ministrul de Interne al Romaniei, a fost invitatul lui Cristian Leonte, duminica, la emisiunea “Dupa 20 de ani”.

Vicepremierul Oprea il avertizeaza pe premierul Ponta: Daca PSD modifica Codul Penal pe furis, ne retragem de la guvernare
Vicepremierul Oprea il avertizeaza pe premierul Ponta: Daca PSD modifica Codul Penal pe furis, ne retragem de la guvernare

Liderul UNPR Gabriel Oprea ameninta cu retragerea de la guvernare daca PSD modifica pe furis Codul Penal in Parlament.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.