Primăria Sectorului 1 va da 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Ultima actualizare: 23-09-2020 21:34
Catedrala Mântuirii Neamului
Inquam Photos/ Octav Ganea

Consiliul Local sector 1 a adoptat vineri un proiect pentru alocarea sumei de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului.

"E a patra oară când intru cu acest proiect propus de un grup de consilieri şi acum a trecut la limită - 14 voturi a avut şi a trecut. (...) Din 27 de consilieri au votat 14", a declarat, pentru Agerpres, primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Potrivit acestuia, consilierii PNL şi USR nu au votat proiectul, însă el a trecut cu voturile celor de la PSD, UNPR, PMP şi ALDE.

"Noi suntem acum în procedură de licitaţie să realizăm şi un spital, deci investim şi în spitale, investim şi în lăcaşele de cult. Dacă avem posibilitatea de ce nu?", a adăugat Tudorache.

Europarlamentarul Clotilde Armand, candidat al USR la Primăria sectorului 1, a scris vineri pe Facebook că şi liberalii au votat pentru acest proiect.

"Consilierii PNL sector 1 au votat pentru alocarea sumei de 10.000.000 lei către Catedrala Mântuirii. Mă întreb oare ce ar fi spus moraliştii şefi din PNL dacă colegii mei consilieri din USR sector 1 ar fi votat alături de PSD pentru alocarea sumei de 10.000.000 lei din bugetul local?! Cum ar fi sărit ei acum în sus deodată şi-ar fi strigat tare: 'trădare!'. Dragi liberali, v-am scris un text în urmă cu 2 zile şi uite că mi-aţi demonstrat că nu m-am înşelat în privinţa voastră. Sper să nu vă mai aud smiorcăind atunci când lumea din jurul vostru are o altă impresie despre voi", a scris Clotilde Armand.

În replică, liderul PNL sector 1, Sebastian Burduja, a susţinut că cei de la USR "continuă un joc murdar" în goana lor după voturi.

"Astăzi am asistat la un nou episod tragic în Consiliul Local condus de PSD la sectorul 1. (...) Din păcate, colegii de la USR continuă un joc murdar în goana lor disperată după voturi, fără să înţeleagă că inamicul bucureştenilor e PSD. Atacă PNL că ar fi votat proiectele PSD, inclusiv pentru Catedrala Neamului. Nimic mai fals. Consilierii PNL au urmat linia stabilită şi au respins proiectul", a postat Burduja pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO