Antonescu: Sa nu ne pierdem umorul, criza cu Coreea de Nord, depasita, o sa o trecem si de cea cu PC

Crin Antonescu

PROTV NEWS a transmis LIVE conferinta de presa sustinuta de copresedintele USL Crin Antonescu si ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, comentand pozitia exprimata de PC despre ACD, ca nu trebuie pierdut simtul umorului nici in momentele grele, el adaugand: "Omenirea a putut depasi criza creata la un moment dat de Coreea de Nord(...), o sa putem si noi depasi aceasta criza cu PC"

Antonescu a fost intrebat cum vede pozitia exprimata de conservatori, care au apreciat protocolul ACD drept nefunctional.

"Nu trebuie sa ne pierdem simtul umorului nici in momentele grele, ceea ce nu inseamna ca nu luam lucrurile in serios. Omenirea a putut depasi, de pilda, criza creata la un moment dat de Coreea de Nord, a fost o amenintare foarte seriosa. Pana la urma au putut fi depasite, si o sa putem si noi depasi aceasta criza cu PC", a raspuns Antonescu.

El a fost chestionat daca a primit scrisoarea inaintata de presedintele PC, Daniel Constantin, care ar fi facut referire la situatia ACD.

Citește și
cfr
A iesit "fumul alb" din scrumul de la CFR Marfa. GFR a castigat licitatia cu 202 milioane de euro
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Am probleme de corespondenta vad, la un moment dat si domnul Basescu mi-a trimis o scrisoare la care se pare ca nu am raspuns. in fine, am trecut si peste asta, voi vedea exact ce scrisoare mi-a trimis Daniel Constantin. Nu m-am asteptat, in sensul ca ne-am intalnit fizic destul de des in ultima vreme si nu mi-a spus macar sa caut in cutia postala", a replicat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca asteapta o discutie oficiala cu liderii PC in care sa fie clarificate lucrurile, iar dialogul nu se poate purta prin intermediul televiziunilor.

"Nu putem comunica doar prin televizor, evident fiecare pentru milioanele noastre de alegatori, ca partid si la televizor, ca sa stie oamenii (...) Milioane de alegatori ale conservatorilor, milioanele de alegatori ale liberalilor, sa stie ce pozitii avem", a comentat Antonescu.

El a mentionat ca nu sunt reuniuni ale USL la care sa nu fie reprezentat si PC, insa a admis faptul ca nu au mai fost organizate sedinte speciale ale ACD.

"Asta nu a fost deloc in detrimentul PC, pentru ca am fi putut fi si intr-o asemenea varianta (...) Puteam sa avem si varianta in care inainte de intalnire USL sa avem o intalnire ACD si dupa aceea sa ma intalnesc numai eu cu dnul Ponta, in calitate de copresedinti ai aliantei, ca numai noi suntem, si eu sa-l reprezint in aceste intalniri si pe domnul Daniel Constantin. Mi s-a parut mai simplu, mai colegial, si oricum mai convenabil pentru PC sa ne intalnim direct toti trei, de la o vreme si cu domnul Gabriel Oprea, care e presedintele UNPR si sa luam toate deciziile impreuna", a mai declarat Antonescu.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, aratand ca din discutiile avute privind activitatea in plan local s-a constatat ca protocolul cu ACD, fizic, nu functioneaza.

Sinteza declaratiilor presedintelui PNL, Crin Antonescu:

- Cand vorbim de guvern si guvernare trebuie sa ne intoarcem la teritoriul faptelor. In calitate de presedinte al PNL am sustinut foarte hotarat prezenta lui Fenechiu in Guvern. Am facut acest lucru in baza unor considerente foarte clare. Am stiu cum ani de zile, ani, nu exagerez, Relu Fenechiu a pregatit acest domeniu. I-am cunoscut capacitatea de munca si titpul de ordine cu care lucreaza.

- In ciuda unor atacuri din partea celor care politiceste nu ne sunt prieteni am sustinut aceasta varianta.

- Azi pot sa spun cu bucurie ca sustinerea lui a conformat ceea ce eu stiam si speram.

- Cum stiti, dintre toti ministri cabinetului Ponta, care toti lucreaza, domnul Fenechiu a fost mandat cu obiective limita.

- Asupra niciunuia dintre ministri nu a stat o asemenea presiune.

- Cele doua mari obiective despre care s-a vorbit, deblocarea de fonduri europene, ca si privatizarea cheie, sunt deosebit de importante.

- Eu cred ca realizarea, indeplinirea acestui obiectiv (privatizarea) este extrem de importanta.

- Ii multumesc domnului ministru Fenechiu, in numele Partidului National Liberal.

- Admir puterea cu care Relu Fenechiu si-a indeplinit programul si indraznesc sa sper ca poate pe viitor lucrurile vor fi distinse. Un proces pe care un om il are e un proces al instantelor. Activitatea sa ca ministru trebuie judecata cu standardele care se aplica unei asemena posturi. Noi nu am facut nici cea mai mica declaratie pentru a influenta justitia.

- Eu inca o data o spun, credem in prezumtia de nevinovatie.

- Inca o data o spun, il felicit pe domnul Fenechiu.

Sinteza declaratiilor ministrului Relu Fenechiu:

- Sper ca la sfarsitul mandatului sa inceapa si mass-media sa inceapa sa aiba incredere in mine.

- Au trecut aproximativ 6 luni de cand am preluat mandatul de ministru al Transporturilor.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Fenechiu, despre audierea la DNA: Mi se pare putin deplasat. Se putea si fara sa chemi un demnitar
Fenechiu, despre audierea la DNA: Mi se pare putin deplasat. Se putea si fara sa chemi un demnitar

Ministrul Relu Fenechiu a declarat vineri, dupa ce a fost audiat la DNA ca martor in dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda, ca i se pare "putin deplasat" demersul procurorilor.

A iesit
A iesit "fumul alb" din scrumul de la CFR Marfa. GFR a castigat licitatia cu 202 milioane de euro

Ministerul Transporturilor a anuntat, dupa sapte ore de negocieri, ca pachetul majoritar de actiuni al CFR Marfa va fi vandut Grupului Feroviar Roman, de altfel singurul competitor ramas in cursa.

Ponta, dupa declaratiile lui Basescu: Fenechiu va fi inlocuit doar daca judecatorii il condamna
Ponta, dupa declaratiile lui Basescu: Fenechiu va fi inlocuit doar daca judecatorii il condamna

Relu Fenechiu va fi inlocuit din postul de ministru doar daca judecatorii vor emite o decizie de condamnare a acestuia, a declarat premierul Victor Ponta

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.