Antonescu: Sa nu ne pierdem umorul, criza cu Coreea de Nord, depasita, o sa o trecem si de cea cu PC

Dată publicare: 21-06-2013 11:12
Dată actualizare: 24-06-2013 00:31


Crin Antonescu

PROTV NEWS a transmis LIVE conferinta de presa sustinuta de copresedintele USL Crin Antonescu si ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, comentand pozitia exprimata de PC despre ACD, ca nu trebuie pierdut simtul umorului nici in momentele grele, el adaugand: "Omenirea a putut depasi criza creata la un moment dat de Coreea de Nord(...), o sa putem si noi depasi aceasta criza cu PC"

Antonescu a fost intrebat cum vede pozitia exprimata de conservatori, care au apreciat protocolul ACD drept nefunctional.

"Nu trebuie sa ne pierdem simtul umorului nici in momentele grele, ceea ce nu inseamna ca nu luam lucrurile in serios. Omenirea a putut depasi, de pilda, criza creata la un moment dat de Coreea de Nord, a fost o amenintare foarte seriosa. Pana la urma au putut fi depasite, si o sa putem si noi depasi aceasta criza cu PC", a raspuns Antonescu.

El a fost chestionat daca a primit scrisoarea inaintata de presedintele PC, Daniel Constantin, care ar fi facut referire la situatia ACD.

"Am probleme de corespondenta vad, la un moment dat si domnul Basescu mi-a trimis o scrisoare la care se pare ca nu am raspuns. in fine, am trecut si peste asta, voi vedea exact ce scrisoare mi-a trimis Daniel Constantin. Nu m-am asteptat, in sensul ca ne-am intalnit fizic destul de des in ultima vreme si nu mi-a spus macar sa caut in cutia postala", a replicat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca asteapta o discutie oficiala cu liderii PC in care sa fie clarificate lucrurile, iar dialogul nu se poate purta prin intermediul televiziunilor.

"Nu putem comunica doar prin televizor, evident fiecare pentru milioanele noastre de alegatori, ca partid si la televizor, ca sa stie oamenii (...) Milioane de alegatori ale conservatorilor, milioanele de alegatori ale liberalilor, sa stie ce pozitii avem", a comentat Antonescu.

El a mentionat ca nu sunt reuniuni ale USL la care sa nu fie reprezentat si PC, insa a admis faptul ca nu au mai fost organizate sedinte speciale ale ACD.

"Asta nu a fost deloc in detrimentul PC, pentru ca am fi putut fi si intr-o asemenea varianta (...) Puteam sa avem si varianta in care inainte de intalnire USL sa avem o intalnire ACD si dupa aceea sa ma intalnesc numai eu cu dnul Ponta, in calitate de copresedinti ai aliantei, ca numai noi suntem, si eu sa-l reprezint in aceste intalniri si pe domnul Daniel Constantin. Mi s-a parut mai simplu, mai colegial, si oricum mai convenabil pentru PC sa ne intalnim direct toti trei, de la o vreme si cu domnul Gabriel Oprea, care e presedintele UNPR si sa luam toate deciziile impreuna", a mai declarat Antonescu.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, aratand ca din discutiile avute privind activitatea in plan local s-a constatat ca protocolul cu ACD, fizic, nu functioneaza.

Sinteza declaratiilor presedintelui PNL, Crin Antonescu:

- Cand vorbim de guvern si guvernare trebuie sa ne intoarcem la teritoriul faptelor. In calitate de presedinte al PNL am sustinut foarte hotarat prezenta lui Fenechiu in Guvern. Am facut acest lucru in baza unor considerente foarte clare. Am stiu cum ani de zile, ani, nu exagerez, Relu Fenechiu a pregatit acest domeniu. I-am cunoscut capacitatea de munca si titpul de ordine cu care lucreaza.

- In ciuda unor atacuri din partea celor care politiceste nu ne sunt prieteni am sustinut aceasta varianta.

- Azi pot sa spun cu bucurie ca sustinerea lui a conformat ceea ce eu stiam si speram.

- Cum stiti, dintre toti ministri cabinetului Ponta, care toti lucreaza, domnul Fenechiu a fost mandat cu obiective limita.

- Asupra niciunuia dintre ministri nu a stat o asemenea presiune.

- Cele doua mari obiective despre care s-a vorbit, deblocarea de fonduri europene, ca si privatizarea cheie, sunt deosebit de importante.

- Eu cred ca realizarea, indeplinirea acestui obiectiv (privatizarea) este extrem de importanta.

- Ii multumesc domnului ministru Fenechiu, in numele Partidului National Liberal.

- Admir puterea cu care Relu Fenechiu si-a indeplinit programul si indraznesc sa sper ca poate pe viitor lucrurile vor fi distinse. Un proces pe care un om il are e un proces al instantelor. Activitatea sa ca ministru trebuie judecata cu standardele care se aplica unei asemena posturi. Noi nu am facut nici cea mai mica declaratie pentru a influenta justitia.

- Eu inca o data o spun, credem in prezumtia de nevinovatie.

- Inca o data o spun, il felicit pe domnul Fenechiu.

Sinteza declaratiilor ministrului Relu Fenechiu:

- Sper ca la sfarsitul mandatului sa inceapa si mass-media sa inceapa sa aiba incredere in mine.

- Au trecut aproximativ 6 luni de cand am preluat mandatul de ministru al Transporturilor.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO