Fenechiu, despre audierea la DNA: Mi se pare putin deplasat. Se putea si fara sa chemi un demnitar

Dată publicare: 21-06-2013 09:36
Dată actualizare: 24-06-2013 00:31


Relu Fenechiu

Ministrul Relu Fenechiu a declarat vineri, dupa ce a fost audiat la DNA ca martor in dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda, ca i se pare "putin deplasat" demersul procurorilor.

"Mi se pare putin deplasat, nu in ceea ce ma priveste, ci in ceea ce priveste pozitia unui ministru, sa fie chemat pana la DNA pentru a da o astfel de declaratie. Dar, fiind un om ca toti oamenii, am venit si am dat aceasta declaratie. I-am spus si domnului procuror ca se putea face asta si fara sa chemi un demnitar al statului roman la DNA, mai ales ca stiti si dumneavoastra ce inseamna asta ca imagine publica si ca aspect in media", a spus ministrul Transporturilor, la iesirea de la DNA, in jurul orei 9.45

In privinta celor declarate anchetatorilor, Relu Fenechiu a spus ca "procurorii au vrut sa stie anumite atributii (ale lui Preda - n.r.) si daca la un moment dat era normal sa se gaseasca intr-un anumit loc".

Ministrul Transporturilor a spus ca nu poate da mai multe detalii, fiind vorba despre un dosar in lucru.

"Nu-mi cereti sa va dau mai multe detalii, pentru ca ma cheama iar baietii astia si ma intreaba de ce v-am dat mai multe detalii", a explicat Fenechiu.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost audiat in calitate de martor, vineri dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in dosarul fostului secretar de stat Valentin Preda.
Fenechiu a venit la sediul Structurii centrale a DNA insotit de un avocat, in jurul orei 8.30.

Fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda este urmarit penal intr-un dosar de coruptie legat de scurgeri de informatii din dosare penale.

Alaturi de Preda, in acest caz este urmarit penal Dan Emil Manolachi, ofiter de politie judiciara in DNA.

Potrivit anchetatorilor, in perioada noiembrie 2012 - 18 februarie 2013, Manolachi, in calitate de ofiter de politie judiciara angajat la DNA, a transmis unor persoane neautorizate informatii confidentiale si date care constituie secrete de stat din dosare penale la care avea acces in virtutea atributiilor de serviciu, in acest fel zadarnicind cursul unor anchete penale aflate in instrumentare la Directie.

In acelasi interval de timp, a aratat DNA, cu ajutorul lui Manolachi, Valentin Preda, pe atunci secretar de stat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, a beneficiat de o serie de informatii confidentiale si secrete de stat continute in dosare penale aflate in instrumentare, pe care le-a valorificat in scop personal sau in folosul unor alte persoane din anturajul sau.
In 19 februarie, premierul Victor Ponta l-a demis pe Preda din postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, dupa ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA.

In urma audierilor la DNA, Preda a primit interdictie de a parasi localitatea, aceeasi masura fiind dispusa in cazul lui Manolachi.
Valentin Preda a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constantei, Radu Mazare.

 

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO