PC: Protocolul aliantei cu PNL nu functioneaza; ramanem in USL, ca partid distinct

Dată publicare: 20-06-2013 14:18
Dată actualizare: 23-06-2013 06:45


Bogdan Ciuca

Conducerea PC considera ca protocolul aliantei cu PNL, ACD, nu functioneaza si anunta ca incepand de astazi pozitiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, aratand ca din discutiile avute privind activitatea in plan local s-a constatat ca protocolul cu ACD fizic nu functioneaza.

"Protocolul cu ACD fizic nu functioneaza. Nu prea au fost intalniri in plan local, nici in plan national. Asta nu inseamna ca avem o problema cu USL, USL ramane in continuare cel mai drag proiect al PC si credem ca este izbanda cea mai puternica a PC, alaturi de PSD si PNL. Pentru ca intalnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut ca toate pozitiile PC de acum incolo sunt ale PC si toate pozitiile PNL sunt ale PNL (...) Nu vizam o rupere, nu vizam o plecare", a precizat Ciuca.

El a mai spus ca PC face acest anunt, pentru a nu mai fi intrebat de fiecare data daca un proiect sau o initiativa a PC a fost discutata in ACD.

"Nu am discutat, pentru ca nu ne-am intalnit si nu functioneaza protocolul fizic, datorita problemelor de guvernare, problemelor locale. Avem o relatie buna, dar nu functioneaza. Ca urmare, toate pozitiile, declaratiile politice, interpelarile, initiativele legislative pe care le prezentam ca fiind ale PC sunt ale PC si nu sunt ale ACD, iar PNL are pozitii proprii", a explicat Bogdan Ciuca.

El a mai spus ca presedintele PC, Daniel Constantin, i-a transmis in urma cu doua luni o adresa liderului PNL Crin Antonescu prin care ii solicita o intalnire pentru a vedea ce este de facut. Ciuca a adaugat ca in protocolul ACD se precizeaza ca PC si PNL ar trebui sa se intalneasca de doua ori pe luna, iar acest lucru nu s-a intamplat.

El a mai spus ca nu este vorba despre un repros adresat PNL, si nici o suparare, ci este "o constatare prietenoasa".

"Toate declaratiile PC apartin PC, care face parte din USL, alaturi de PNL si PSD, ca trei partide distincte", a mai spus Ciuca.

"Nu desfacem, nu denuntam, nu nimic. Va anuntam pe dumneavoastra ca toate pozitiile pe care noi le avem de acum incolo si toate initiativele PC sunt ale PC. Este firesc sa fie asa si fata de PSD si PNL", a adaugat Ciuca la intrebarile ziaristilor, aratand ca atunci cand este vorba de obiective comune acestea se vor discuta in USL.

Intrebat daca PC se va apropia mai mult de PSD, Ciuca a raspuns: "Nu s-a pus problema sa ne departam si sa ne apropiem de nimeni. Suntem trei partide care am fondat acest USL. Sprijinim in continuare USL, pur si simplu vrem sa ne dezvoltam si prin mesajele pe care le transmitem de sine statator".

Intrebat in legatura cu participarea pe liste proprii a PC la alegerile europarlamentare, Ciuca a spus ca PC a inceput deja o campanie de structurare a partidului in teritoriu si ca va lua o decizie in perioada urmatoare cu privire la alegerile europarlamentare, dupa cum vor lua decizii si PNL si PSD, ca trei partide distincte in USL.
 

Sursa: Mediafax

Tags: pc, pnl, bogdan ciuca,


VIDEO PROTVPLUS.RO