Crin Antonescu: Nu am prea inteles anuntul PC facut de Ciuca, dar nu este vorba despre o tragedie

Dată publicare: 21-06-2013 08:46
Dată actualizare: 24-06-2013 00:31


USL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi seara, ca nu a prea inteles scopul declaratiei facute joi de catre PC, mentionand ca asteapta explicatii de la conducerea acestei formatiuni.

Conform 

Mediafax

, presedintele PNL a spus ca nu a prea inteles daca

declaratia de joi a lui Bogdan Ciuca

a fost facuta ca o amenintare sau pentru a sanctiona ceva. Antonescu a mentionat ca si pana acum PC si PNL se exprimau fiecare in nume propriu.

El a subliniat ca ar putea sa comenteze declaratia lui Ciuca, dar prefera sa astepte o pozitie oficiala sau explicatii din partea conducerii PC. Antonescu a spus ca pozitiile PNL si PC au fost uneori diferite, conservatorii fiind mai degraba alaturi de PSD in tema coabitarii.

Presedintele PNL a mai spus ca anuntul PC nu reprezinta o tragedie, iar USL continua sa functioneze. Pe de alta parte, raspunzand unei intrebari, Antonescu a subliniat ca Dan Voiculescu nu este artizanul USL.

Conducerea PC considera ca protocolul aliantei cu PNL, ACD, nu functioneaza si anunta ca, incepand de astazi, pozitiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anuntat joi Bogdan Ciuca, adaugand ca nu va fi rupt si nici denuntat acest protocol.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, aratand ca din discutiile avute privind activitatea in plan local s-a constatat ca protocolul cu ACD fizic nu functioneaza.

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat ca nemultumirile PC privind activitatea ACD se pot lamuri prin discutii intre liderii PNL si PC, mentionand ca relatiile sunt cel putin normale, iar conservatorii nu au nicio limitare sa candideze pe cont propriu la PE.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta considera ca decizia Partidului Conservator de a-si prezenta pozitiile ca partid distinct in USL nu va afecta functionarea Uniunii, deoarece este normal sa existe uneori "mici frecusuri", care nu vor influenta insa stabilitatea USL. "Totdeauna sunt discutii intr-o alianta, unele mai vizibile, altele mai putin vizibile, sunt absolut convins ca lucrurile vor mege bine", a spus Ponta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO