Presedintele Klaus Iohannis, despre Revolutie si Mineriada: "Cele doua cauze reprezinta o restanta majora a Justitiei"


Ultimul update: Sambata 24 Septembrie 2016 02:29
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2016 15:33
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis, Asociatia 21 decembrie

Presedintele Klaus Iohannis i-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989.

Seful statului a declarat ca sunt necesare decizii clare si rapide in cauzele Revolutiei si Mineriadei, deoarece acestea reprezinta o "restanta majora" a Justitiei.

"Presedintele Klaus Iohannis a subliniat importanta deosebita a cauzelor privind Revolutia din 1989 si Mineriada, intrucat o democratie veritabila este asezata doar pe bazele solide ale adevarului si dreptatii. Presedintele Romaniei a evidentiat ca Justitiei ii revine responsabilitatea de a stabili adevarul, aratandu-si in acelasi timp convingerea ca Ministerul Public va intreprinde toate demersurile in vederea solutionarii acestor cauze.

De asemenea, presedintele Klaus Iohannis a aratat ca cele doua cauze reprezinta o restanta majora a Justitiei si a accentuat necesitatea unei decizii clare si rapide, stabilirea adevarului cu privire la evenimentele din decembrie 1989 si din timpul Mineriadei", arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat citat de Agerpres.

Seful statului a subliniat ca adevarul trebuie sa iasa la suprafata si ca isi va exercita toate atributiile constitutionale astfel incat sa existe o solutionare temeinica si legala a acestor cauze.

Presedintele Iohannis si-a exprimat increderea ca procurorul general va urma intocmai programul la care s-a angajat la inceputul mandatului in fruntea Ministerului Public, respectiv realizarea unor anchete efective in Dosarele Revolutiei si Mineriadei si finalizarea investigatiilor in sensul identificarii persoanelor responsabile, inclusiv a decidentilor politici.

Totodata, "seful statului a exprimat recunostinta fata de sacrificiul si curajul participantilor la Revolutia din 1989 si a reiterat aprecierea fata de actiunile initiate, de-a lungul timpului, de membrii asociatiei pentru ca institutiile statului sa restabileasca adevarul si pentru tragerea la raspundere a celor vinovati".

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO