Presedintele Klaus Iohannis ajunge in New York, la summitul ONU: "Romania va fi reprezentata, pentru prima oara dupa 10 ani"

Ultima actualizare: 26-09-2015 07:04
klaus iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat pe Facebook faptul ca, dupa reuniunea extraordinara de la Bruxelles, va pleca la New York. Acolo, seful statului va participa la summit-ul ONU.

Iohannis sustine ca - la acest summit din America - Romania va fi reprezentata pentru prima data dupa 10 la nivel de sef de stat.

Acolo, in prezenta unui "numar record de presedinti si prim-ministri" se vor lua decizii legate de eradiarea saraciei.

"Voi pleca apoi la New York, la summitul ONU, unde Romania va fi reprezentata, pentru prima oara dupa 10 ani, la nivel de sef de stat. Acolo, in prezenta unui numar record de presedinti si prim-ministri, vor fi luate decizii cu privire la eradicarea saraciei, contracararea extremismului violent sau consolidarea egalitatii de gen." - a scris Iohannis pe reteaua de socializare.

De asemenea, presedintele a anuntat ca va profita de ocazie si se va intalni cu romanii care traiesc in Statele Unite, dar va avea si intalniri oficiale la Casa Alba, cu vicepresedintele Joe Biden.

"Voi profita de aceasta deplasare pentru a ma intalni cu romanii care traiesc in Statele Unite, dar si cu oamenii de afaceri americani care ar putea investi in Romania.

De asemenea, voi avea deosebita placere de a ma intalni, la Casa Alba, cu vicepresedintele Joe Biden. Voi transmite si la Washington mesajul Romaniei ca pilon de stabilitate in regiune, aliat de incredere si partener cheie pentru promovarea intereselor strategice ale familiei euro-atlantice" - a mai anuntat Klaus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO