Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, le-a cerut scuze deputatilor pentru ca i-a numit "morcovi" si "ardei gras"

Dată publicare: 02-09-2014 13:35
Dată actualizare: 05-09-2014 07:14


Victor Ponta, Valeriu Zgonea

Reprezentantii PNL si PDL l-au criticat, marti, in plen, pe presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, pentru ca a dat declaratii presei in care vorbea despre deputati ca despre ”morcovi” si ”ardei gras”.

Din acest motiv, Zgonea si-a cerut scuze, aratand ca nu este ”in ce mai buna situatie” din viata sa. ”Va rog sa-mi acceptati scuzele pentru limbajul un pic neprincipial pe care l-am dat ieri in interventia mea. Nu sunt in cea mai buna situatie din viata mea, asa incat cateodata fac si eu cateva glume, care nu sunt de bun augur in functia pe care o am de presedinte al Camerei Deputatilor si de deputat al Romaniei”, le-a spus Zgonea deputatilor.

El a facut aceste precizari dupa interventia liberalului Mihaita Calimente, care i-a spus lui Zgonea ca aplica ”selectiv” Regulamentul Camerei si ca presedintele acestui for legislativ ”nu este stapanul inelelor”.

”Nu uitati ca nu sunteti stapanul inelelor! Credeam ca incepem deschiderea sesiunii parlamentare, dar am vazut ieri, intr-o declaratie pe care ati dat-o, ca avem o deschidere a pietelor de legume, ne-ati facut morcovi si ardei gras”, a spus Calimente. El si Gheorghe Tinel (PDL) l-au criticat pe Valeriu Zgonea pentru ca sedintele de plen au inceput cu o intarziere de peste o jumatate de ora.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, dupa amanarea pentru marti a alegerii noului Birou permant al Camerei, ca grupurile parlamentare trebuiau sa negocieze functiile dupa ce ponderea grupului conservator a crescut. El a explicat situatia dand ca exemplu morcovii si ardeii grasi.

”UNPR functioneaza in grupul parlamentar social-democrat si are din ponderea grupului social-democrat. In curtea mea exista un vagon in plus de morcovi, morcovii respectivi sunt la mine in curte, sunt in curtea mea social-democrata. In grupul conservator a aparut un vagon nou de ardei, acum ca e toamna, ardei gras, si ardeiul asta gras aduce beneficii grupului conservator. Pe cale de consecinta, noi vrem sa vedem care este ponderea noului Birou Permanent in aceasta sesiune”, a aratat Valeriu Zgonea.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO