Cine spune adevarul? Seres afirma ca s-a intalnit cu Iohannis cand a intrat la Grivco. Iohannis: "E pur si simplu o minciuna"

Dată publicare: 02-09-2014 08:06
Dată actualizare: 05-09-2014 07:14


Klaus Iohannis, Codrut Seres

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, si fostul ministru al Economiei Codrut Seres au avut, luni, un schimb de replici intr-o emisiune televizata.

Seres a sustinut, din nou, ca l-a intalnit pe Iohannis in 2009 la Grivco, iar presedintele PNL l-a acuzat ca minte. Klaus Iohannis a mentionat ca aceasta idee a fost folosita pentru prima data de presedintele Traian Basescu, in 2009, pentru a justifica refuzul desemnarii sale ca prim-ministru. Nu am fost la Grivco. Niciodata. Nici acum nu stiu unde e cladirea, dar nici nu ma intereseaza”, a afirmat liderul PNL, conform Mediafax, care citeaza B1TV.

Codrut Seres, care a intervenit prin telefon in emisiune, a reafirmat faptul ca l-ar fi intampinat pe Iohannis si l-ar fi condus la Dan Voiculescu - momentul petrecandu-se in toamna lui 2009 la Grivco. El a sustinut ca in acea perioada ar fi negociat si Crin Antonescu sau Mircea Geoana cu Dan Voiculescu, despre desemnarea ca prim-ministru a edilului de la Sibiu. "Eu m-am intalnit cu domnul Iohannis cand a intrat la Grivco, in hol. Nu inteleg de ce trebuie sa ne ascundem dupa niste lucruri si acum sa spunem ca nu stim unde este Grivco", a spus Seres.

”Domnule Seres, nu stiti despre ce vorbiti. Nici nu stiti cine cu cine a negociat. Faptul ca m-ati intampinat dumneavoastra la Grivco este pur si simplu o minciuna. V-o spun asa, direct, in fata”, a afirmat Iohannis.

Seres a sustinut ca in afara de el ar mai fi fost si alte persoane care l-ar fi vazut pe Iohannis la acel moment. "Erau cei de la receptie, erau cei de la secretariatul domnului Voiculescu", a raspuns el unei intrebari.

De asemenea, presedintele PNL a afirmat ca de-a lungul anilor s-a mai intersectat cu Dan Voiculescu, ”insa nu a existat niciodata o negociere pentru ceva”. ”A fost o singura data la mine in vizita, acum cred ca vreo 12 ani, cand a intrat cu o echipa intreaga de la Antena la mine in birou, nu stiu ce campanie a fost, sa arate ca l-a vizitat pe primarul independent al Sibiului. Dar nu a existat niciodata o negociere politica intre noi, nu am avut ce imparti, mai simplu spus”, a mai spus Iohannis.

Ulterior, Seres a mentionat ca la respectiva intalnire dintre Iohannis si Voiculescu, din 2009, nu ar mai fi luat parte vreo alta persoana. "L-am condus la sala in care s-a intalnit cu domnul Voiculescu", a mai sustinut Seres. "Eu avusesem o alta intalnire intr-o alta sala, ieseam din acea sala si intamplator l-am intalnit (...). (L-am condus - n.r) pentru ca mi s-a parut o chestiune de curtoazie si de bun simt (...). Cand m-am intalnit cu domnul Iohannis pe hol, era singur" a mai spus el.

"Eu, asa, singur, pe holuri, cautand un birou la Grivco...Puteti sa va imaginati asa ceva? Este caraghios! (...) Nu a existat niciodata o astfel de intalnire. Pot sa va spun mai simplu, am evitat astfel de intalniri. Nu am vrut sa existe astfel de intalniri si nu au existat”, a mai spus Iohannis, care a sustinut ca la acel moment a solicitat ca negocierile sa se poarte numai la Parlament in ceea ce priveste desemnarea sa ca premier.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO