Presa internationala: Criza economica a decis invingatorii in alegeri


Ultimul update: Luni 10 Septembrie 2012 12:53
Data publicarii: Luni 01 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice
alegeri

Mai toate ziarele sau televiziunile straine afirma ca elementul care a distantat alianta PSD+PC a fost criza economica. Jurnalistii noteaza ca PSD+PC a propus cele mai multe masuri de ordin social, care sa atenueze disponibilizarile din ultima vreme.


PSD pare sa fi castigat alegerile parlamentare de duminica, ceea ce reduce sansele pentru o revitalizare a reformelor anticoruptie cerute de UE, comenteaza Reuters.

PSD a profitat de pe urma temerilor romanilor legate de impactul crizei economice mondiale si a disparitatilor dintre bogatia oamenilor si a reusit sa isi adjudece o revenire de ultim minut, in ciuda scandalurilor murdare in care a fost implicat. Partidul a promis ajutor social si reduceri de impozite pentru cei mai saraci.

BBC noteaza ca fostul partid comunist pare sa conduca in alegeri, dar structura noului guvern nu este deloc clara. Jurnalistii de la BBC apreciaza ca pe liberali i-a afectat criza economica.

Agentia bulgara Novinite considera ca si BBC ca un element care a inclinat balanta catre victoria PSD a fost criza economica.

Agentia italiana ANSA interpreteaza votul dat duminca de catre romani ca o intoarcere a acestora catre stranga.

El Pais titreaza ca opozitia a castigat alegerile, dar cu toate acestea nu poate forma un guvern deoarece nu a obtinut un numar suficient de voturi.

Associated Press noteaza ca social-democratii au castigat in fata electoratului deoarece a venit cu masuri sociale care tempereaza efectele crizei economice, in contextul in care din ce in ce mai multi romani isi pierd locurile de munca.

Sursa: Pro TV

Afla cine sunt cei care au intrat in Parlament!
UPDATE: PSD in frunte, dupa centralizarea voturilor de la 99,62% din sectii
Declaratiile sefilor de partide dupa aflarea rezultatelor la exit poll-uri
VIDEO PROTVPLUS.RO