Absenteism record la primele alegeri parlamentare in sistem uninominal


Ultimul update: Miercuri 24 Octombrie 2012 11:29
Data publicarii: Luni 01 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Politice

La nivel national, numarul celor care au votat ajunge la 39,26%. Procentul este mai mic in orase - 35, 63% si ceva mai mare in mediul rural.

In 21 de judete, prezenta la vot a fost superioara mediei nationale. Cele mai mari procente sunt, potrivit datelor BEC, in Teleorman - peste jumatate din totalul electorilor, Vrancea - 47,17% si Ilfov - la mai putin de un procent distanta.

In partea opusa a clasamentului se afla judetele Timis - cu putin sub o treime, Covasna - 33,51% si Tulcea, cu 35,03%.

In Bucuresti, prezenta la vot a fost de 30,37%, cea mai mare prezenta fiind in Sectorul 1. Pofta de vot le-a lipsit cel mai mult bucurestenilor din Sectorul 3 - doar 26,29% dintre alegatori au fost la urne.

Numaratoarea voturilor a inceput inca de duminica seara si in aceasta privinta, se pare ca avem a treia premiera din istoria alegerilor in Romania: predarea buletinelor a decurs in general fara consacratele cozi, la care membrii sectiilor stateau pana isi pierdeau rabdarea sau puterile.

N-au lipsit insa incidentele petrecute in timpul votului. Cel mai grav a fost in localitatea argeseana Bascov, unde un alegator a intrat inarmat intr-o sectie de votare. Desi i s-a cerut sa iasa afara, barbatul a refuzat si a provocat un scandal extrem de zgomotos. Dupa perchezitia corporala si audieri, argeseanul a fost amendat. Politistii i-au retinut arma si vor continua cercetarile.

Afla cine sunt cei care au intrat in Parlament!
PSD a invins, dar PD-L negociaza cu PNL. Revista presei
UPDATE: PSD in frunte, dupa centralizarea voturilor de la 99,62% din sectii
VIDEO PROTVPLUS.RO