Premierul Cîțu: ”Vești bune pentru România! Stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est”
Premierul Florin Cîțu a anunțat, sâmbătă, că România ar putea contribui la producția de vaccinuri anti Covid-19 în Europa
Șeful Guvernului a precizat că România este reprezentată de 9 companii și două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19.
Aceste companii românești participă în procesele de selecție, în vederea implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Mesajul premierului Florin Cîțu:
”Vești bune pentru România! România este reprezentată de 9 companii și două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile.
Pentru producția nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm - Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de PRODUCȚIE.
Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”.
Pe porţile Insitutului Cantacuzino n-au mai ieşit de aproape 20 de ani serurile care l-au făcut celebru. Vaccinul gripal este creat, dar nu este autorizat, şi nu se poate vinde în farmacii.
Iar polidinul şi serul împotriva tetanosului sunt în lucru, însă nu vor fi gata în acest an.