Valeriu Gheorghiţă, mesaj pentru cei care evită AstraZeneca: "Cel mai bun vaccin e cel pe care îl avem la îndemână"

Dată publicare: 02-04-2021 14:10
Dată actualizare: 02-04-2021 14:26


Oamenii evită vaccinul AstraZeneca, iar Valeriu Gheorghiță dă asigurări că e la fel de sigur ca și Pfizer ori Moderna

Oamenii au început să evite vaccinul AstraZeneca, a arătat președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, care subliniază că toate vaccinurile de la noi sunt, în egală măsură, la fel de sigure.

Valeriu Gheorghiță a spus că a observat o scădere a „adresabilităţii populaţiei” pentru vaccinul de la AstraZeneca.


„Ceea ce într-adevăr am observat este o scădere a adresabilităţii persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca şi cred că aici este foarte important să continuăm partea de comunicare (...). Important este, în final, ca fiecare om să aibă acces la suficiente informaţii astfel încât să decidă ceea ce doreşte să facă şi tipul de vaccin pe care îşi doreşte să îl folosească. Este important să înţelegem că cel mai bun vaccin pentru fiecare dintre noi este cel pe care îl avem la îndemână. Toate vaccinurile pe care astăzi le avem în România sunt vaccinuri care au fost autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului, vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure", a declarat la Giurgiu Valeriu Gheorghiţă Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, potrivit Agerpres.

Valeriu Gheorghiță și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, au fost vineri dimineaţă în localitatea Hotarele din judeţul Giurgiu unde au discutat cu cetăţenii programaţi în această zi la vaccinare şi cu personalul medical. Vizita a continuat la alte două centre active în municipiul Giurgiu.

„Am fost impresionat de vizita în aceste centre, de modul în care se desfăşoară procesul de vaccinare (...). Obiectivul campaniei trebuie sa rămână asigurarea unui mediu favorabil şi sigur pentru cei care aleg să se vaccineze. Este important să continuăm procesul de vaccinare, inclusiv prin consistenţa informaţiilor furnizate publicului, aspect extrem de important pentru susţinerea opţiunilor semenilor în ceea ce priveşte vaccinarea", a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

 

Sursa: ProTV / Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO