Portretul premierului interimar, Sorin Cimpeanu. Sec in declaratii, dar cu un trecut impresionant in lumea universitara

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi, 5 noiembrie, ca l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.
 

Sorin Mihai Cimpeanu, ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice, s-a nascut la 18 aprilie 1968. A absolvit Colegiul National ''Sf. Sava'' din Bucuresti, in 1986, apoi Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV) (1991). In anul 2000 si-a sustinut doctoratul in cadrul aceleiasi facultati, scrie Agerpres.

In octombrie, Sorin Cimpeanu a fost invitat la "Dupa 20 de ani", in calitate de ministru al Educatiei. Mai jos, inregistrarea integrala a emisiunii:

A lucrat ca inginer proiectant la Institutul de Studii si Proiectari pentru Imbunatatiri Funciare (ISPIF) (1991-1992); coordonator al Centrului Experimental Peris-Ilfov, din cadrul USAMV Bucuresti (1992-1999); expert coordonator la Ministerul Educatiei si Cercetarii - Centrul National pentru Programul european Leonardo da Vinci (2000-2003); expert coordonator la Ministerul Educatiei si Cercetarii - Agentia Nationala pentru parteneriatul universitatilor cu mediul economico-social (APART) (2003-2004).

Citește și
iohannis - cimpeanu
Iohannis l-a numit pe Sorin Cimpeanu in functia de premier interimar. "Voi chema la consultari societatea civila si strada"
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Si-a inceput cariera universitara in 1992, parcurgand toate treptele: preparator (1992-1995); asistent universitar (1995-1997); sef lucrari (1997-2001); conferentiar (2001-2006); profesor (din 2006). Este conducator de doctorat din 2006.

A fost prodecan al Facultatii de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, USAMV (2004-2008); decan al Facultatii de Imbunatatiri Funciare, USAMV (2008-2012); rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (din martie 2012 pana in decembrie 2014).

Vicepresedinte al Comitetului National Roman pentru Programul Hidrologic International (CIHR) (din 2012); membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania (din 2012); membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice ''Gheorghe Ionescu Sisesti'' (din 2012); Secretar General al Consiliului National de Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (din 2012); presedinte al Consiliul National al Rectorilor din Romania (din iulie 2013 pana in decembrie 2014).

La 14 decembrie 2014, premierul Victor Ponta l-a propus pe Sorin Cimpeanu pentru ocuparea portofoliului de ministru al Educatiei si Cercetarii. A depus juramantul de investitura la 17 decembrie 2014, la Palatul Cotroceni.

Este autorul a peste 80 de articole stiintifice si a peste 10 carti de specialitate sau manuale universitare. A fost distins cu Premiul national ''In Hoc Signo Vinces'', acordat pentru intreaga activitate de cercetare, in anul 2002, de catre Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior si cu Medalia ''Meritul pentru Invatamant'', acordata in anul 2004, de catre Presedintia Romaniei.

Este membru a numeroase asociatii si organizatii profesionale, printre care Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare - Membru in Consiliul de Administratie in perioada 2008-2011; Asociatia Generala a Inginerilor din Romania; Fundatia pentru Dezvoltare Rurala din Romania; Societatea Nationala pentru Stiinta Solului; Asociatia Nationala a Managerilor Universitari; Comitetul National pentru combaterea secetei, desertificarii si degradarii terenurilor; Centrul de Excelenta in Cercetare in Inginerie Rurala si Protectia Mediului; Centrul de Excelenta in Cercetare in domeniul Biotehnologiilor.

Este profesor asociat la Institutul Superior de Agricultura Lille - Franta, din 2003; coordonator lucrari de diploma si de disertatie, elaborate de catre absolventi ai USAMVB, ASE si ESNA - Toulouse, Franta; membru in comitetul stiintific al revistei Agricultura - agricultural practice and science journal - Cluj Napoca; expert evaluator programe nationale de cercetare: CEEX / RELANSIN / MENER / BIOTECH / CNCSIS/PNCDI; presedinte al Comisiei de Ingineria resurselor vegetale si animale, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Consultari la Cotroceni: PNL vrea doar anticipate, PSD e deschis la toate variantele. Dezvaluirea lui Mircea Ionescu-Quintus
Consultari la Cotroceni: PNL vrea doar anticipate, PSD e deschis la toate variantele. Dezvaluirea lui Mircea Ionescu-Quintus

"Suntem intr-o situatie de criza, iar solutia nu este doar un nou guvern, ci trebuie sa gasim un nou mod de a face politica". Este mesajul cu care seful statului a primit joii, la consultari, partidele politice.

 

Iohannis l-a numit pe Sorin Cimpeanu in functia de premier interimar.
Iohannis l-a numit pe Sorin Cimpeanu in functia de premier interimar. "Voi chema la consultari societatea civila si strada"

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca l-a desemnat premier interimar pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

Oprea a folosit coloana oficiala de 1607 ori, mai mult decat Iohannis si Ponta la un loc. Explicatia:
Oprea a folosit coloana oficiala de 1607 ori, mai mult decat Iohannis si Ponta la un loc. Explicatia:"Nu mi-am luat concediu"

Ancheta in cazul politistului mort in timp ce alerga cu motocicleta, ca sa-i deschida calea catre casa fostului ministrul Gabriel Oprea, a fost preluata de Parchetul General.

Recomandări
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii
Deși NU președintele decide asupra salariilor, pensiilor, taxelor, candidații fac promisiuni mărețe. Ce spun economiștii

În vreme ce la nivel european se vorbește tot mai des despre mari dificultăți pentru economie, iar recesiunea este o realitate pentru Franța și Germania, candidații la Cotroceni promit venituri mai mari, cel puțin pentru o parte din populație, dar și redu

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”
Marcel Ciolacu spune că va arăta actele pentru zborul privat când va dori: „Nimeni nu mi-a plătit nimic”

Marcel Ciolacu spune că va prezenta actele pentru a dovedi că și-a plătit zborul cu un avion privat la Nisa, însă va face acest lucru atunci când va dori el.