Ponta:Sunt dispus sa-mi asum raspunderea pentru suspendarea platii pensiilor tortionarilor comunisti

Dată publicare: 14-08-2013 16:33
Dată actualizare: 17-08-2013 07:02


Victor Ponta

Victor Ponta a declarat ca este dispus sa-si asume raspunderea pentru suspendarea platii pensiilor tortionarilor comunisti, daca Parchetul incepe o actiune penala impotriva acestora, si i-a cerut ministrului Justitiei sa gaseasca o solutie juridica.

"Imi angajez eu raspunderea, cu dumneavoastra impreuna, cu tortionarii, daca avem orice fel de incepere de actiune penala din partea Parchetului sau un mic suport juridic, sa le suspendam plata pensiei pana se judeca procesul. Probabil ca o sa ne dea in judecata. Vorbiti si cu CSM si cu toti cei care ne mai pot sprijini. Astia, marii anticomunisti care condamnau anticomunismul, vad ca i-au lasat pe tortionari foarte bine. Haideti sa luam noi masuri, care eram oameni tineri in '89 si nefiind din acelasi sistem cu ei putem sa luam masuri", i-a spus Ponta lui Cazanciuc, in sedinta Guvernului.

Totodata, premierul i-a cerut ministrului Justitiei ca, in afara de Consiliul Superior al Magistraturii, sa solicite un punct de vedere in acest sens de la Curtea Constitutionala si de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Vreau sa gasim solutia. Nu pot sa cred ca nu exista nicio solutie juridica si doar ne uitam", a mai spus Ponta.

Premierul a declarat, marti seara, ca Guvernul isi "asuma riscul" de a emite o ordonanta de urgenta prin care pensiile speciale ale tortionarilor comunisti vor fi reduse, dar a precizat ca decizia nu poate fi luata in lipsa unui "suport" juridic din partea Parchetului, scrie Mediafax.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO