Ponta: Pe 30 iulie niciun crestin-democrat german nu ii va mai jigni pe romani. Ce suntem, colonie?

09-07-2012 20:40

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca este convins ca pe 30 iulie, imediat dupa referendumul de demitere a sefului statului, niciun crestin democrat german n-o sa-si permita sa mai jigneasca poporul roman si sa spuna ca Romania este o dictatura.

 

"Sunt convins ca pe 30 iulie niciun crestin democrat german n-o sa-si permita sa mai jigneasca poporul roman si sa spuna ca suntem vreo dictatura. Eu stiu ca si in Germania oamenii decid la vot. Sau in Germania e democratic sa decida oamenii la vot si in Romania nu e democratic? Ce, suntem colonie?", a spus Ponta.

El a precizat ca incearca sa le explice crestin-democratilor germani faptul ca nu Guvernul roman l-a suspendat din functie pe Traian Basescu, ci Parlamentul, uzand de o procedura constitutionala.

"Crestin democratii germani ori toti au fost pacaliti, ori...Toti vorbesc de Guvernul care l-a suspendat pe prietenul lor, domnul Basescu, si eu tot incerc sa le spun ca nu l-a suspendat niciun Guvern. In Constitutia Romaniei se spune foarte clar ca Parlamentul poate sa-l suspende pe presedinte si Parlamerntul l-a suspendat", a spus Ponta.

Cancelarul Angela Merkel a subliniat ca va sprijini Uniunea Europeana, daca va fi cazul, sa "traga concluziile necesare" privind Romania, potrivit declaratiei, de luni, a lui Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al Guvernului german.

Potrivit comunicatului, cancelarul Merkel a avut luni "o convorbire telefonica detaliata" cu presedintele roman Traian Basescu, iar "in centrul discutiei a fost desfasurarea evenimentelor politice interne din Romania".

"Explicatiile presedintelui Basescu confirma ingrijorarile guvernului german. Cancelarul considera innacceptabil ca intr-o tara a Uniunii Europene sa fie lezate principiile de baza ale statului de drept", se mai arata in comunicatul lui Steffen Seibert.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Stirile PRO TV
Știrile PRO TV # 19.00 – 18 Ianuarie 2021

43:16
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26