Marea batalia pentru 29 iulie. PDL organizeaza trei mitinguri, USL nu considera lupta deja castigata

Dată publicare: 09-07-2012 18:51
Dată actualizare: 14-08-2012 20:40


Democrat-liberalii vor sa-l ajute pe Traian Basescu sa ramana presedinte pana in 2014. Imbracati in alb, liderii PDL au fost chemati in Capitala de Vasile Blaga pentru strategia electorala pana la referendum.

Cu sloganul "Vara asta se poarta alb", cei de la PDL vor organiza trei mitinguri de sustinere pentru Traian Basescu.

Si liderii USL s-au reunit in sedinte la varf pentru a pune la punct campania pe care o vor desfasura ca sa-i convinga pe romani sa voteze pentru demiterea presedintelui.

Dupa portocaliu si verde, liderii PDL au adoptat oficial albul pentru campania de la referendumul din 29 iulie. Asa ca orice "pata de culoare" din sedinta Colegiului Director Extraordinar de luni a fost usor de observat.

Dincolo de glume, democrat-liberalii au pus la punct strategia partidului in campania pentru referendum.

"Am stabilit impreuna cu colegii nostri sa organizam in perioada urmatoare 3 mitinguri in tara: primul va fi sambata la Cluj, sambata cealalata la Iasi si joi, 26 iulie, la Bucuresti. Sunt mitinguri pentru a sustine democratia, statul de drept, institutiile lui care au fost atacate atat de virulent de USL", a declarat Vasile Blaga, presedinte PDL.

Daca la PDL "Vara asta se poarta alb", la USL "Vara asta nimeni nu-si ia concediu". Liderii au fost anuntati ca au de lucru.

"Datoria dumneavoastra este sa intelegeti ca mai avem o batalie de dat, pe 29 iulie, si ca dupa aceea putem sa ne apucam sa construim tot ce s-a distrus in aceasta perioada" a declarat Victor Ponta, presedintele PSD.

"Nimeni din PNL si PSD nu considera aceasta batalie de dinainte castigata" a declarat Crin Antonescu, presedintele PNL.

La un pas sa devina presedinte interimar al Romaniei, Crin Antonescu s-a autosuspendat din PNL si i-a delegat atributiile de presedinte lui Daniel Chitoiu, ministru al Economiei. Apoi si-a anuntat calegii din partid ca pleaca din politica daca Traian Basescu castiga la referendum.

"Daca referendumul nu reuseste, in sensul ca Traian Basescu este rugat de romani sa mai ramana, eu stiti ce fac. Atunci e vorba de demisie. Va rog eu nu va pierdeti timpul analizand aceasta varinata pentru ca referendumul va reusi", a declarat  Crin Antonescu.

Tags: pdl, usl,


VIDEO PROTVPLUS.RO