Ponta: O coabitare intre Basescu si un guvern condus de Ponta e greu de realizat, nu se va intampla

Dată publicare: 20-03-2012 07:59
Dată actualizare: 06-11-2012 16:36


Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seara ca o coabitare intre presedintele Traian Basescu si un Guvern condus de Victor Ponta este greu de realizat, mentionand ca nu crede ca o astfel de situatie se poate intampla.

Liderul PSD a spus din nou, intr-o emisiune televizata, conform Mediafax, ca discutia de la Cotroceni legata de desemnarea premierului nu a fost una serioasa din partea sefului statului.

Ponta a precizat ca oricum se stia ca Ungureanu va fi desemnat premier, iar intalnirea presedintelui Basescu cu opozitia a fost una absolut de forma, o dovada fiind inclusiv durata scurta. Cu toate acestea, el sustine ca dupa congresele USL din 7 aprilie, unde va cere acceptul partidelor reprezentate, nu va refuza propuneri de preluare a functiei de premier.

Presedintele PSD a spus ca USL va revizui Constitutia dupa 2013, cand va exista un Parlament care sa reflecte vointa exprimata la vot de populatie. El a precizat ca nu doreste sa comenteze afirmatia presedintelui privind scurtarea mandatului prezidential in schimbul revizuirii Constitutiei in 2012. Ponta a spus ca propunerea nu este una realista, iar daca presedintele doreste sa demisioneze, nu are decat sa o faca, iar USL nu va regreta deloc o astfel de situatie.

La insistentele moderatorului, Ponta a admis ca, in urma unui rezultat clar in alegeri, este posibil ca presedintele sa fie dispus sa il numeasca premier. El a precizat insa ca o coabitare intre presedinte si un Guvern condus de Victor Ponta este greu de realizat. "Nu cred ca se va intampla", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca liderul USL Victor Ponta trebuie "sa invete ca nu poti trai la nesfarsit din minciuna in politica" si ca discutia de la Cotroceni in care i-a propus functia de premier a fost in cadrul oficial al consultarilor constitutionale cu partidele parlamentare.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO