Ponta: Este clar ca Emil Boc va fi schimbat saptamana viitoare

22-02-2011 14:28

Victor Ponta

Opozitia isi freaca deja mainile de bucurie la gandul ca Emil Boc va fi schimbat din functia de premier. Presedintele PSD Victor Ponta este ferm convins ca aceasta schimbare va avea loc saptamana viitoare.

Basescu nu renunta. Vrea ca Executivul sa fie condus de un tehnocrat

Liderul social-democratilor sustine ca modificarile care vor fi aduse de Guvern la Codul Muncii nu numai ca nu sunt aprobate de sindicate si patronate, dar nu isi au nici rostul, in conditiile in care Emil Boc va fi schimbat de functie foarte curand.

"Nu am reusit sa aflam pentru cine se fac modificarile. Nici Emil Boc nu poate sa raspunda la aceasta intrebare. Este neclar si ce autoritate mai are Emil Boc in partid si in Guvern. Toate discutiile din interiorul puterii arata ca el va fi schimbat saptamana viitoare. Este un gest aberant din partea unui prim-ministru care va pleca sa isi asume raspunderea pe o lege atat de importanta", a spus Victor Ponta.

Intrebat de unde stie ca Emil Boc va fi schimbat de la sefia Guvernului, Ponta a raspuns: "Am cea mai sigura sursa in materie de schimbari din Romania, doamna Elena Udrea. Daca ea a vorbit, atunci asa este. (...) Ea este cat doua surse".

La randul lui, premierul Emil Boc a declarat la postul public de radio, citat de Mediafax, ca angajarea raspunderii pentru Codul Muncii va indica daca mai exista sau nu o sustinere parlamentara.

"Un guvern exista cat are sustinere politica. Asumarea va arata si existenta sau nu a unei sustineri parlamentare pentru guvern", a spus Emil Boc.

Intrebat daca ia in calcul demisia din postul de prim-ministru, Boc a evitat sa dea un raspuns clar.

"Demisiile, ca si in cazul remanierilor, nu se discuta. Daca se fac, atunci pur si simplu se fac, daca nu, nu se fac", a spus premierul Romaniei, citat de Mediafax.

Inca un "premier". Basescu a discutat cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa

 

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO