Premierul Boc e in turneu la aliatii politici. Lupta pentru Codul Muncii

22-02-2011 11:26

Premierul Emil Boc a inceput inca de la primele ore ale diminetii o serie de vizite pe la grupurile parlamentare din coalitia guvernamentala. Seful Guvernului se asigura ca va fi ajutat in Parlament la asumarea raspunderii.

Primii cu care a discutat de Codul Muncii au fost reprezentantii UDMR.

Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat dupa intalnirea cu premierul Emil Boc ca formatiunea sa nu are nicio obiectie in privinta procedurii asumarii raspunderii.

Conditia formulata de UDMR este ca propunerile sale de amendare a proiectului Codului Muncii sa fie acceptate de partenerii de coalitie.

Una dintre aceste propuneri vizeaza neincheierea contractelor individuale de munca. Politicienii UDMR vor ca acest lucru sa fie considerat de noua legislatie contraventie, si nu infractiune, concomitent cu cresterea cuantumului amenzilor.

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca liderii coalitiei de guvernare propun asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe Codul Muncii, precizand ca in perioada urmatoare vor avea loc consultari si cu grupurile parlamentare.

Luni seara, premierul a discutat cu deputatii minoritatilor nationale, iar astazi a avut deja intalniri cu parlamentarii UDMR si UNPR.


VIDEO PROTVPLUS.RO