Inca un "premier". Basescu a discutat cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa

18-02-2011 08:34

Cristian Popa

Presedintele Traian Basescu a discutat, joi seara, cu viceguvernatorul BNR Cristian Popa, despre care presa spune ca l-ar putea inlocui pe Emil Boc in functia de premier.


De altfel, surse din PDL, citate de Mediafax, au anuntat marti ca viceguvernatorul BNR ar putea fi nominalizat pentru postul de premier tehnocrat, dar cu cabinet politic.

Aceasta ar putea fi una dintre variantele cu care presedintele Traian Basescu s-ar putea prezenta in fata parlamentarilor PDL pentru a cere sprijin in inlocuirea lui Emil Boc..

Presedintele s-a intalnit, marti, la Parlament, timp de doua ore, cu parlamentarii PDL.

Dupa intalnire, seful statului a declarat ca promovarea unui premier tehnocrat poate fi o solutie, mentionand insa ca nu crede ca in coalitie va exista o sustinere in acest sens.

El a avut intalniri mai multe intalniri, incepand de duminica, la care au participat reprezentanti ai PDL la nivel local si central. De asemenea, seful statului s-a intalnit cu UDMR, UNPR si cu liderul grupului minoritatilor.

Printre persoanele vehiculate de presa in ultima perioada ca fiind posibili inlocuitori ai lui Emil Boc se afla Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu, Cristian Popa si Calin Georgescu.

In toamna anului 2009, Cristian Popa a fost sustinut de PDL pentru actualul mandat de membru in CA si viceguvernator BNR.

Mai multe detalii pe Mediafax.

Ilie Sarbu despre varianta unui premier tehnocrat: Ar fi un dezastru

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO