Ponta, despre refuzul lui Serban Ionescu de a primi banii de la stat: "Am avut intentii bune"

Ultima actualizare: 22-11-2012 00:47
Victor Ponta

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a fost intrebat, luni, de jurnalisti cum comenteaza faptul ca actorul Serban Ionescu ar fi refuzat sa accepte ajutorul financiar acordat de Guvern pentru efectuarea unui tratament in strainatate.

Update 22.12.2012

 Actorul Serban Ionescu a murit la varsta de 62 de ani. Mai multe detalii despre moartea lui Serban Ionescu puteti citi aici: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/serban-ionescu-a-murit.html

 

"Intentia noastra a fost foarte buna. Sigur ca avea si o incarcatura emotionala, tinand cont de situatia in care se afla domnia sa. Daca nu mai doreste acel ajutor, sincer nu stiu mai mult decat ca am avut cele mai bune intentii si ca sper ca totusi lucrurile sa mearga spre bine. Cu sprijinul nostru sau fara sprijinul nostru ... insa ceea ce tinea de noi am facut. " - a declarat premierul Victor Ponta.

In replica, Serban Ionescu a declarat pentru Mediafax ca nu a refuzat sprijinul Guvernului.

"N-am refuzat nimic. Nici n-am avut vreo discuţie cu premierul sau cu vreun reprezentant al Guvernului in care sa existe vreo negaţie", a spus actorul, adaugand ca cei care au vehiculat aceasta informatie ii fac un deserviciu si lui si prim-ministrului. Actorul nu a mai dorit sa comenteze, sugerand ca premierul este cel care ar trebui contactat.

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii cu 88.000 lei pentru tratamentul in strainatate al actorului Serban Ionescu, diagnosticat, dupa internare, cu borelioza, banii fiind acordati din Fondul de rezerva.

Apoi, Ministerul Sanatatii a anuntat ca asteapta o solicitare din partea lui Serban Ionescu pentru a-l trimite la tratament in strainatate, institutia neputand lua o decizie fara acordul actorului. Intrebat care este diagnosticul pentru care Serban Ionescu va fi trimis in strainatate, secretarul de stat Alexandru Rafila a spus ca acesta este confidential.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, declara recent ca actorul va merge intr-o clinica din strainatate intrucat in Romania nu exista posibilitatea de a face investigatii pentru stabilirea unui diagnostic concret, fiind un caz cu care specialistii nu s-au mai intalnit. Ministrul a adaugat ca cei 88.000 de lei alocati de Guvern reprezinta o suma orientativa, costul tratamentul lui Serban Ionescu intr-o clinica din strainatate putand fi mai mic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO