Plenul Camerei va fi informat despre incetarea mandatului de deputat al lui Becali

Ultima actualizare: 06-06-2013 00:48
Gigi Becali

Plenul Camerei Deputatilor va fi informat despre incetarea mandatului de deputat al lui George Becali, a declarat, luni, dupa sedinta Biroului Permanent al Camerei, secretarul Niculae Mircovici.

"Decizia Biroului Permanent a fost aceea de a fi informat plenul despre situatia de fapt care exista in momentul de fata, si anume faptul ca domnul Becali, avand o hotarare definitiva si ireviocabila a ICCJ, nu mai este deputat, deci mandatul domniei sale inceteaza de drept din moment ce exista aceasta hotarare definitiva si irevocabila si va fi anuntata Camera despre incetarea mandatului de deputat", a precizat Mircovici.

Mircovici a mai spus ca noul statut va rezolva aceasta chestiune, pentru a nu mai genera neclaritati privind necesitatea unui vot in Parlament.

"Noul statut va rezolva aceasta problema. Inca suntem in aceasta situatie in care parerile pot fi diferite, dar e cert ca mandatul inceteaza daca omul a murit sau daca a fost condamnat definitiv pentru incompatibilitate, deci mandatul este incetat si in mod categoric nu am avea o alta solutie decat aceea de a informa Camera despre faptul ca locul este vacant", a explicat Mircovici.

El mai spus ca informarea plenului despre vacantarea postului lui Becali se va face in aceasta saptamana.

"Se va face la plen, ca va fi maine, ca va fi poimaine, se va face in cadrul plenului", a adaugat Mircovici.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, ca va propune Biroului Permanent al Camerei sa ia o decizie in legatura cu mandatul lui George Becali, aratand ca el considera ca este corect ca Parlamentul sa ia act de vacantarea postului lui Becali fara sa voteze.

"O sa cer Biroului Permanent sa luam o decizie, pentru ca m-am uitat si la precedentele cazuri si s-a luat act, la domnul Nastase s-a luat act, domnul Trasculescu si-a dat demisia. Eu o sa consult Biroul Permanent, am cerut si specialistilor in drept constitutional sa luam o decizie", a precizat Zgonea, intrebat in legatura cu situatia mandatului lui George Becali.

Intrebat in legatura cu faptul ca Monitorul Oficial a publicat deja vacantarea postului lui Becali, Zgonea a spus ca este normal, pentru ca a mers pe varianta din cazul lui Adrian Nastase.

"Normal, pentru ca a mers pe varianta domnului Nastase, pentru ca era aceeasi regulament atunci, aceeasi decizie am avut si voi avea o discutie in Biroul Permanent", a adaugat Zgonea.

El a mai spus ca, personal, crede ca decizia de a se lua act de vacantarea mandatului lui Becali este corecta, desi joi a avut alta opinie.

Hotararea prin care Camera Deputatilor ia act de incetarea mandatului de parlamentar al lui George Becali si declara vacant locul de deputat al acestuia a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, la Craiova, ca postul lui George Becali in Parlament nu este vacant, el aratand ca, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, in forma nemodificata, luarea unei astfel de decizii trebuie supusa la vot.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO