Plangerea lui Iohannis despre o "frauda electorala", respinsa la Curtea Constitutionala. Cum s-ar incuraja votul multiplu
Curtea Constitutionala a respins, marti, sesizarea PNL privind neconstitutionalitatea OUG 45/2014 care modifica Legea alegerilor prezidentiale, anunta Mediafax.
Surse oficiale au declarat ca judecatorii constitutionali au respins contestatia PNL privind OUG 45/2014 pentru alegerile prezidentiale.
”OUG este constitutionala in integralitate”, au adaugat sursele citate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Liberalii anuntau pe 21 august ca le-a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti solicitarea depusa in numele PNL de presedintele partidului, Klaus Iohannis, privind sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale.
Liberalii precizau ca, din punctul lor de vedere, "exista serioase suspiciuni ca modificarile adoptate prin OUG 45/2014 favorizeaza frauda electorala".
La inceputul lunii iunie, Klaus Iohannis, in numele PNL, a dat in judecata Guvernul solicitand anularea Ordonantei de urgenta 45 din 2014, care modifica legislatia privind organizarea alegerilor prezidentiale, aratand ca aceste modificari ar duce la o frauda electorala masiva, favorizand votul multiplu.
"Nu poate Guvernul, cu un candidat la presedintie, cu putine zile inainte de alegeri, sa modifice legislatia care se refera la aceste alegeri. Victor Ponta, prin instrumentele guvernamentale si-ar crea un avantaj competitional si acest lucru il consideram, nu numai noi, ci si Comisia de la Venetia, inacceptabil. Am formulat astfel o solicitare de chemare in judecata a Guvernului, in care am invocat exceptia de neconstitutionalitate si credem ca instanta va trimite la Curtea Constitutionala ordonanta, de unde vom avea un raspuns transant", spunea atunci Iohannis.
El sustinea ca, daca ramane asa ordonanta, se creeaza premisa unei fraude electorale masive, favorizandu-se votul multiplu.
Iohannis spunea ca Guvernul schimba in aceasta ordonanta un articol din lege, introducand posibilitatea de a se vota oriunde in tara, pe baza unei declaratii pe propria raspundere, ceea ce incurajeaza votul multiplu.
Sursa: Mediafax
Etichete: klaus iohannis, guvern, curtea constitutionala,
Dată publicare:
16-09-2014 16:48