Miza reala a ordonantei "traseismului politic". De ce il acuza ACL pe premierul Victor Ponta ca vrea sa "fure alegerile"

Dată publicare: 28-08-2014 11:40
Dată actualizare: 31-08-2014 07:12


Aproximativ 250 de persoane, intre care liderii PNL si PDL, in frunte cu Klaus Iohhanis si Vasile Blaga, au participat, joi dimineata, la un miting organizat de ACL in Piata Victoriei.

Mitingul a fost organizat in semn de protest fata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind migratia alesilor locali. La aceasta actiune au participat aproximativ 250 de persoane, conform Mediafax, precum si lideri ai PNL si PDL, intre care Teodor Atanasiu, Catalin Predoiu, Mihai Voicu, Rares Manescu, Andrei Chiliman, Sulfina Barbu, Dan Motreanu, Florin Alexe, Sorin Rosca Stanescu, Cristina Pocora. De asemenea, la actiunea de protest au fost prezenti si presedintele PDL, Vasile Blaga si presedintele PNL, Klaus Iohannis.

"Singurul rost al lui Ponta in functia de presedinte al Romaniei va fi acela de a-i gratia pe cei care au jefuit Romania", a spus Ludovic Orban.

"Noi am atras atentia ca este o eroare mare, este o problema mare pentru stabilitatea administratiei locale din Romania. Noi suntem total impotriva", a spus si Klaus Iohannis.

"Dumneavostra ati mai vazut undeva in lume o astfel de actiune? Sa suspenzi o lege organica ca sa-ti faci un joc politic incercand sa cumperi constiinte?!", s-a intrebat si Victor Blaga.

"Functionarea primarilor, circuitul hartiilor, autorizarile, drepturile cetatenilor, toate vor fi perturbate", a atras atentia Catalin Predoiu.

Si reprezentantii Partidului Miscarea Populara au protestat si i-au cerut Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa atace la Curtea Constitutionala Ordonanta ce permite traseismul primarilor.

"Avocatul Poporului trebuie sa se sesizeze in aceasta situatie, in caz contrar PMP va reveni aici la sediul Avocatului Poporului", a declarat Eugen Tomac, vicepresedintele PMP.

Cele trei partide din Opozitie, PNL, PDL si PMP au anuntat ca nu vor primi in partid niciun primar de la alte formatiuni politice. Pe de alta parte, UDMR partid aflat la guvernare, a anuntat ca nu va vota in Parlament transformarea in lege a acestui act normativ, atunci cand va fi supus dezbaterii Legislativului.

In zona de desfasurare a mitingului au fost instalate scaune, majoritatea participantilor fiind asezati pe acestea. Participantii au primit tricouri albe inscriptionate cu textul "Ponta fura alegerile", precum si steaguri cu sigla Aliantei Crestin Liberale.

Pe un ecran instalat in Piata Victoriei, cei prezenti au urmarit un colaj video de declaratii controversate ale premierului Victor Ponta, ale Avocatului Poporului si ale unor realizatori Antena 3. De asemenea, la locul de desfasurare a mitingului a fost adus si un aparat de popcorn, fiind distribuite gratuit floricele, aluzie la declaratia premierului Ponta, care spunea ca nu se va implica in confruntarile din primul tur al prezidentialelor, cand isi va lua "popcorn si bautura racoritoare" si se va uita la dezbaterile intre "doamnele…doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, domnul Iohannis, si asa mai departe".

Potrivit proiectului de act normativ, primarii, presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii declarati supleanti vor avea la dispozitie zece zile pentru a-si exprima in scris optiunea cu privire la partidul politic din care doresc sa faca parte, fara a risca sa-si piarda functia.


VIDEO PROTVPLUS.RO