Pe acorduri de muzica populara, PDL si-a lansat candidatii la alegerile pentru Parlamentul European: "Buldogii n-au murit!"

×
Codul embed a fost copiat

Imbracati in portocaliu, cu stegulete si fulare care aveau insemnele PDL, democrat-liberalii s-au adunat duminica la Sala Palatului din Bucuresti pentru a marca public lansarea candidaturilor la alegerile europarlamentare din luna mai.

In timpul evenimentului, toti liderii PDL au sustinut discursuri inflacarate, iar trecerea lor pe la microfon a fost intrerupta din cand in cand de melodii de muzica populara.

"Pe listele noastre nu veti gasi anti-europeni cum gasiti la PSD sau PNL" - a declarat presedintele Vasile Blaga. La eveniment au participat si fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, dar si presedintele popularilor europeni. Inainte sa soseasca la Sala Palatului, acesta din urma s-a intalnit la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.

Invitatul de onoare al democrat-liberalilor a fost insa presedintele PPE Joseph Daul. Fost coleg cu Traian Basescu in familia popularilor europeni, cei doi s-au intalnit la prima ora la Palatul Cotroceni. In cadrul discutiei, seful statului i-a transmis liderului PPE ca a trimis o scrisoare Consiliului European prin care a solicitat semnarea Acordului de Asociere intre UE si Republica Moldova pe 27 mai.

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu s-a aratat convinsa ca formatiunea din care face parte va avea parte de un succes pe 25 mai 2014 - fapt care "va deschide calea catre Cotroceni". "Victoria din 25 mai va deschide calea catre Cotroceni, iar victoria din noiembrie va deschide poarta Guvernului pentru Partidul Democrat-Liberal", a spus Catalin Predoiu.

Citește și
Kelemen Hunor
UDMR si-a lansat candidatii pentru europarlamentare. Kelemen Hunor: "Sa aducem Catalonia in Ardeal"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

El a aratat ca PDL va invinge in aceste doua campanii asa cum a facut-o in 2004, in 2008 si 2009, cand liderii partidului au stat in spatele fiecarui candidat. "Va invit sa facem acelasi lucru. Voi fi primul dintre dumneavoastra care voi sta in spatele candidatilor, voi lupta cu ei in prima linie, pentru aceasta victorie', a mai aratat Predoiu.

El a continuat: "Cred intr-o Romanie in care prim-ministrul sa nu fie plagiator, cred intr-o Romanie in care seful Senatului sa nu mai spuna nicodata ca Departamentul de Stat al SUA este un inamic, este un prieten al Roaniei si ne-a aparat, si uite ce bine ne sta, acum, sub umbrela UE si NATO".

Predoiu a mai afirmat ca el crede intr-o Romanie fara politicieni corupti, cu scoli adevarate si cu spitale sigure, cu sportivi pe podium si artisti impiniti, in care oamenii se saluta pe strada, chiar daca nu se cunosc. "Cred intr-o Romanie in care antreprenorii creaza locuri de munca. Sa nu mai fie asaltati, sufocati de taxele lui Ponta, de mafia socialista, cred intr-o Romanie in care justitia nu este doar aparata, este si respectata, de catre toti romanii. Cred intr-o Romanie care poate sta demna in Europa", a mai declarat Predoiu.

Prim-vicepresedintele PDL a aratat ca democrat-liberalii au luptat in 2012 pentru triumful statului de drept in Romania. "O vom face de fiecare data cand va fi cazul, sa fie un avertisment pentru socialistii lui Ponta. Niciodata nu vom fi infranti in aceasta lupta pentru ca este o lupta a adevarului", a spus Catalin Predoiu.

El l-a criticat pe liderul PNL Crin Antonescu: "Amintiti-va de vorbele domnului Crin Antonescu care spunea, printre altele, nu avem nevoie de Europa. O mare greseala, Romania are nevoie de Europa asa cum si Europa are nevoie de Romania, si cred ca in anii care vin trebuie sa trimitem mai multi tineri in administratia europeana, ambasadorii, politicieni si europarlamentarii", a mai declarat Catalin Predoiu.

Macovei, eurocandidatilor PDL: Am aratat ca nimic si nimeni nu intimideaza

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a tinut si ea un mic discurs in care a tinut sa sublinieze faptul ca nimic si nimeni nu o intimideaza.

"Stiti vorba aceea, ce nu te omoara te intareste. Anul acesta este anul victoriei dreptei. Vom castiga", a spus Monica Macovei.

"Am aratat ca nimic si nimeni nu ma pot cumpara si nici intimida. Am spus raului «rau», am luptat cu el fara frica si am castigat (...) Nu ma las si nu va las".

Ea a tinut sa precizeze ca traim vremuri critice pentru Europa, cu agresiune armata si dictatura, si nu mai este timp pentru tacere si neutralitate, fiind necesar "un raspuns prompt". "Securitatea viitoare a Romaniei, securtatea copiilor nostri, pacea si democratia depind de castigarea de catre dreapta, anul acesta, a alegerilor", a aratat Macovei.

"Vrem ca in Romania sa castige stangistii si socialistii?", i-a intrebat Macovei, de cateva ori, pe cei din sala, la care militantii PDL au raspuns: "Nu".

Monica Macovei si-a prezentat activitatea in mandatul de la Parlamentul European spunand ca a facut 40 de rapoarte, adica "legi in romaneste", "mai mult decat toti cei 14 europarlamentari PSD si PNL la un loc". "Toti colegii din PDL au facut mai multe legi decat cele doua delegatii PSD, PNL la un loc, delegatia PDL este pe primul loc din delegatiile Romaniei in PE", a aratat Macovei.

Ea a mai spus ca a luptat pentru lege, pentru dreptate, pentru anticoruptie, antifrauda, pentru protejarea banilor publici romani sau europene, si la Bruxelles si la Bucuresti si la Chisinau. Macovei a afirmat ca doreste ca Acordul de asociere cu Republica Moldova sa fie semnat cat mai repede pentru ca numai asa "putem salva Republica Moldova de agresorul cel mare, de urs".

Preda: Buldogii n-au murit, ei sunt si vor apara PDL

La randul sau, deputatul PDL Cezar Preda a atacat lansarea eurocandidatilor PDL, guvernarea PSD si pe Crin Antonescu, dar si pe cei de la PMP, lansand si un mesaj cu aluzie la Vasile Blaga: "Sa stiti ca buldogii nu au murit, buldogii sunt si vor apara PDL".

Cezar Preda a aratat ca democrat-liberalii nu lanseaza doar candidatii la europarlamentare, ci si oferta electorala pentru 2016. "Cine ar fi crezut, din aceasta sala, acum sase luni, ca poate tine un discurs de o asemenea valoare Catalin Predoiu, azi, aici?", a spus el.

"Hai sa avem incredere in ai nostri, in cei care am ramas aici", a mai spus Cezar Preda, adaugand: "Slugile perfecte nu sunt aici. Oamenii care au tradat au plecat, care sunt pacaliti usor, sunt in alta parte. Noi nu putem pleca, pentru ca imnul nostru spune clar «Apa trece, pietrele raman»", a declarat Preda, in aplauzele militantilor PDL.

El a tinut sa atraga atentia ca nu va fi usoara lupta cu "stanga mincinoasa a lui Ponta, cu fariseismul lui Antonescu". "PDL este singurul partid care intra in batalia pentru Romania si pentru Europa si care nu a semnat niciun pact de coabitare. PSD a semnat cu PNL, cu PC, cu UDM, cu minoritatile, cu tot ce vreti, inclusiv cu Palatul Cotroceni. Cu noi nu a putut sa semneze (..). si sa nu aveti nicio grija, in 2016 suntem aici si vom fi aici si vom fi la guvernare", a precizat Cezar Preda.

El a adaugat ca PDL are ce sa spuna Romaniei. "Romania nu trebuie sa fie neaparat in blugi sau in itari, Romania trebuie sa fie demna, iar Europa, in fiecare casa. Iar in privinta costumului pe care domnul Blaga l-a imbracat, de presedinte, sa stiti ca buldogii nu au murit buldogii sunt si vor apara PDL", a spus el.

Si primarul Aradului, Gheorghe Falca a atacat, la randul sau, guvernarea premierului Victor Ponta. "Astazi, Ponta si PSD cand se uita la stalp, se uita la o taxa, aceasta este de fapt realitatea din Romania. Astazi, PSD si Ponta dubleaza accizele. Aceasta este imaginea lui Victor Ponta si a stangii romanesti", a spus Falca.

"Dreapta merge la drum pentru o Europa libera, stanga merge la drum pentru o Europa birocratica. Eu vreau o Europa pro-americana, stanga vrea o europa neutra, filo-rusa, de aceea noi ne batem, aici, si pentru pamantul nostru", a mai spus primarul Aradului. "Noi, prin votul nostru, tinem Europa acasa si aducem Europa in familiile noastre", a mai afirmat Falca.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
PSD vrea sa obtina minimum 35% la europarlamentare. Liviu Dragnea va folosi acelasi sistem informatic de la referendum
PSD vrea sa obtina minimum 35% la europarlamentare. Liviu Dragnea va folosi acelasi sistem informatic de la referendum

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, ca PSD isi propune sa obtina minimum 35% din voturi la alegerile europarlamentare.

UDMR si-a lansat candidatii pentru europarlamentare. Kelemen Hunor:
UDMR si-a lansat candidatii pentru europarlamentare. Kelemen Hunor: "Sa aducem Catalonia in Ardeal"

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, cu ocazia lansarii candidatilor Uniunii in campania pentru alegerile europarlamentare, ca Tirolul de Sud si Catalonia (regiuni autonome n.r.) trebuie "aduse in Ardeal".

Politicieni, sportivi, actori, pe listele de la europarlamentare. Cine sunt cei care se lupta pentru un loc la Bruxelles
Politicieni, sportivi, actori, pe listele de la europarlamentare. Cine sunt cei care se lupta pentru un loc la Bruxelles

Toate partidele politice, dar si cativa candidati independenti, s-au inscris in cursa pentru cele 32 de posturi care ii revin Romaniei.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.