PSD vrea sa obtina minimum 35% la europarlamentare. Liviu Dragnea va folosi acelasi sistem informatic de la referendum

30-03-2014 10:49

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata duminica de ProTV, ca PSD isi propune sa obtina minimum 35% din voturi la alegerile europarlamentare.

Intrebat care este scorul electoral care ar fi multumitor pentru PSD la europarlamentare, Dragnea a raspuns: "Peste 35 %. Este un obiectiv politic asumat de PSD acum doua luni de zile, enuntat si de preseditele partidului, Victor Ponta".

"Pentru noi multumitor va fi daca vom scoate peste 35%. Orice este peste 35% este bonus", a spus Dragnea.

El a aratat ca prezenta la vot va fi redusa, interesul romanilor fata de scrutinul pentru PE fiind similar celui manifestat de europeni.

"Cred ca prezenta la vot va fi destul de asemanatoare cu prezenta la vot in 2009 la europarlamentare. Exista un nivel obisnuit de interes din partea electoratului in general european, dar si in Romania, pentru alegerile europarlamentare. Probabil in jur de 35%. Probabil ca prezenta la vot va fi intre 30 si 35%, undeva 32-34%, asa cred", a spus Dragnea.

Vicepremierul sustine ca nu vede nimic ilegal in utilizarea inca o data a sistemului informatic pentru care a fost contestat la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu. ”Bineinteles. Acel sistem a fost folosit si la alegerile locale si la parlamentare. Nu am avut nicio problema pentru ca nu a candidat Basescu. Numai la referendum am avut o problema, se pare. Sigur ca va fi folosit, este un sistem de transmitere a prezentei la vot si de transmitere rapida a rezultatului final dupa ce se incheie votarea. Este folosit oriunde in lume, si il folosesc si celelalte partide, inclusiv PD-ul. Dar acolo a fost in regula, era sub obladuirea unei institutii serioase din statul roman. Dar sistemul de transmitere a informatiei toata lumea il foloseste. Unii dau telefoane, altii prin porumbelul calator, altii prin email. Dar faptul ca tu ai dreptul sa stii prezenta la vot nu este interzis de nicio lege.”, a declarat vicepremieul in emisiunea ”Dupa 20 de ani”, emisiune difuzata de PRO TV, PROTV NEWS si voyo.ro, de la ora 10:00.

Vicepremierul a glumit si pe seama acuzatiilor de fraudare a referendumului din 2012, in urma caruia s-a ales cu dosar penal pentru fraudare. Ironic, el a spus ca ucrainienii i-au cerut si ei ajutorul, avand nevoie de voturi la referendumul din Crimeea. ”Eu am auzit ca, de fapt, a aparut o solicitare ca din alea 2 milioane de voturi care le-am furat la referendum, daca pot sa le dau si lor un milion. Le-am spus ca nu, mai ne trebuie si noua aici. Acum nu stiu nici daca m-ar fi lasat premierul Victor Ponta sa-i ajut”, a glumit presedintele ecxecutiv al PSD.


VIDEO PROTVPLUS.RO