PDL Covasna reactioneaza. "Daca UDMR vrea un viitor Kosovo, sa spuna!"

20-06-2011 15:06

Protest al organizatiei Noua Dreapta fata de intemeierea Tinutului Secuiesc in 2008

Dupa declaratiile incendiare facute de liderul Kelemen Hunor, a venit randul PDL-ului sa ia atitudine. Nu este vorba de Emil Boc, ci de organizatia din Covasna, care le-a cerut celor din UDMR sa spuna clar daca vor un "viitor Kosovo".

"Cred ca asta este telul, totusi, pentru care militeaza Kelemen Hunor si UDMR, pentru o regiune linistita si prospera. Daca nu acesta este si, practic, se doreste un viitor Kosovo, atunci macar sa spuna foarte clar de la inceput ca asta este telul si stim cu totii ce avem de facut: ori punem toti mana pe arme, ori plecam cu totii catre alte zone, mai linistite, ale tarii sau ale lumii", a spus presedintele PDL Covasna, Dan Manolachescu, citat de Mediafax.

Pe de alta parte, Manolachescu ia in calcul si varianta ca presedintele UDMR, Kelemen Hunior, sa fi cazut in capcana retoricii nationaliste a partidelor din opozitie, precum si a unor televiziuni.

"E pacat pentru ca sunt convins ca presedintele Kelemen nu-si doreste un Tinut Secuiesc segregat, bombardat, plin de sange, ci cred ca isi doreste un tinut Secuiesc sau o regiune linistita, calma, prospera din toate punctele de vedere", a spus liderul PDL Covasna.

UDMR vrea sa blocheze impartirea judetelor de PDL. Hunor: "NU exclud sa iasa oamenii in strada"

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO